- Vi ble ofret

Spania- Sør-Korea 0- 0 e.e.o (3- 5 på straffer). Lørdag var det Spanias tur til å bli sendt hjem fra VM på grunn av dommertabber. Eller er det enda verre? Spanias kaptein Fernando Hierro og toppscorer Fernando Morientes antyder at dommerne var kjøpt og betalt.

Dommer Gamal Ghandour fra Egypt og linjemennene Ali Tomusange fra Uganda og Michael Ragoonath fra Trinidad og Tobago måtte tåle mer enn hetsing etter kampen. De ble rett og slett mistenkeliggjort.

- Vi ble ofret, sier Spanias trener José Antonio Camacho til Marca.

Stort klarere er det ikke mulig å uttale seg for en landslagssjef. Han anklager FIFA også.

- Vi forventet at dømmingen skulle være bedre. Dette var tross alt en kvartfinalekamp. Jeg er lei meg fordi vi tapte urettferdig. Vi trodde det kom til å bli tatt forholdsregler for å unngå at dette skulle skje, men det ser ut til at FIFA ikke er interessert, sier han.

- Det er fire- fem dommervurderinger fra kampen som er svært vanskelige å skjønne. Vi vil gjerne tro at det bare er menneskelige feil, men vi drar hjem med en forferdelig tvil om at dette ikke var menneskelige feil, sier Fernando Hierro (34) til den spanske avisa Marca.

Desidert verst var annulleringen av Fernando Morientes golden goal-scoring to minutter inn i andre ekstraomgang. Godt plassert presterte linjedommer Ragoonath å mene at det målgivende innlegget fra Joaqumn Sanchez var over dødlinja. Han bommet med minst 30 centimeter. Ballen var ikke innpå krittet engang. Og derfor får Hierro støtte for sitt syn fra kampens moralske matchvinner.

- Det skjedde merkelige ting i løpet av kampen som får deg til å tenke det verste. Derfor drar vi fra VM med vond smak i munnen.

- Ofret

Joaqumn (20) sier dette om skandaleavgjørelsen til de svartkledde:

- Ikke nok med at ballen ikke var over linja. Den rørte ikke linja engang. Det går ikke an å be om en mer gyldig scoring. Det er trist. Når dommerne ødelegger for deg, føler du deg helt overkjørt.

Real Betis-spilleren var banens beste med de herlige raidene inn fra høyrekanten. Han sammenliknes allerede med Figo, og fikk en like trist avskjed med VM. En halvtime etter annulleringen var det nemlig unggutten fra Sevilla som bommet på det fjerde straffesparket. Sør-Korea scoret på sitt femte. Og er klar for semifinalen mot Tyskland på tirsdag takket være dommertrioen. Akkurat som de gikk videre fra åttendedelsfinalen mot Italia takket være feil fra dommertrioen.

- Forulempet

Spania var det klart beste laget i går. I tillegg til Morientes-annulleringen fikk laget tvilsomt annullert en heading i nettet fra Bajara fem minutter etter. Aleine med keeper ble innbytter Lums Enrique feilaktig vinket av for offside. Morientes flikket dessuten et Joaqumn-innlegg i stanga. Foruten annulleringene hadde Spania fire feite målsjanser i kampen. Sør-Korea bare én.

- Det eneste som gikk galt for oss i denne kampen, var at scoringene våre ikke ble godkjent, sier Camacho.

- Jeg føler meg forulempet som idrettsutøver av dette nederlaget. Også fordi vi hadde en historisk mulighet til å kjempe om VM-tittelen. Men jeg kommer til å fortsette å repetere at jeg er stolt av dette mannskapet. Vi gjorde alt som sto i vår makt. Mer kan ingen forlange, sier Hierro, som avslutter landslagskarrieren etter at Spania ikke klarte å nå sin første semifinale siden 1950.

- Et ekte ran

Om italienske aviser gikk over styr i rettmessig forbannelse etter åttendedelsfinalen, så spørs det om ikke spanske aviser går steget videre i dag. De varmet opp på nettavisene i går.

«RANET», var overskriftene i både Marca og AS.

«Dommerne sparket oss ut av VM,» fortsatte Marca.

«Ghandours dømming var vår verste fiende,» skriver Mundo Deportivo.

«Forbannelsen fortsatte å forfølge Spania i dette VM,» skriver Barcelona-avisa Sport.

Marca oppsummerte dommertrioen slik:

«De sto for den største skandale som kan huskes når det gjelder dommertabber i VM-historien.»

Spanias midtbanespiller Ivan Helguera får siste ord i hylekoret:

- Dette var et ekte ran. Dommerne ville ikke la oss vinne.

Sjampis

Men kanskje bør spanjolene gå litt i seg sjøl også. På den tyske TV-kanalen ARD satte den gamle storspilleren Günter Netzer taperlaget på plass.

- Selvfølgelig kommer spanjolene til å snakke mye om dommeren. Jeg vet av erfaring at søreuropeerne har en tendens til å kaste skylda på dommeren istedenfor å se på hva de sjøl gjorde galt. Spania og Italia var ikke effektive nok. Derfor er de utslått, sier den gamle Real Madrid-spilleren.

Sør-Koreas landslagssjef Guus Hiddink - historisk som den første som tar to forskjellige landslag til semifinalen (Nederland i 1998) - var på gråten i går:

- Mange drømmer er oppfylt. Nå skal vi først ta et lite glass champagne og feire dette. Så skal vi fokusere på neste kamp. Mentaliteten til dette laget kjenner nesten ingen grenser. Jeg er så stolt av laget mitt.

FLØY I FLINT: Spanias trener José Antonio Camacho i full krangel med fjerdedommer Saad Mane. Lums Enrique er mildt sagt enig med sin trener.