- Vi ble robbet

Engelskmennene er i harnisk over det annulerte målet. Men har ikke Terry en arm på keeperen?

 • EM-debatten: Var det mål?

  (Dagbladet.no): Den sveitsiske dommeren Urs Meier tar seg neppe en storbyferie i London i sommer. I dag er han Englands mest forhatte mann etter at han annulerte Sol Campbells scoring på overtid i andre omgang i EM-kvartfinalen mellom Portugal og England i går.

  Etter et frispark fra Beckham inn i feltet gikk ballen via Michael Owen og Campbell i tverrliggeren. Campbell hoppet rett til værs og nikket ballen i mål, mens Portugals keeper kastet seg inn i kroppen til Campbell og hans stopperkollega John Terry som også var på åstedet. Og det var Terry som la en hånd på skulderen til Ricardo, som fikk frispark.

  På bildene i denne artikkelen kan det se ut somm Urs Meier har rett, men forsøk ikke å påstå det overfor en engelskmann i dag.

  - Å gå ut på straffer er det verste slaget i trynet i fotball. Det var ingenting i veien med Sols mål. Linjemannen løp faktisk halvveis tilbake til midtstreken for avsparket, men dommeren bestemte seg plutselig for å annulere det, sier midtbanespilleren Frank Lampard til The Sun.

  De engelske TV-ekspertene var også oppgitt over avgjørelsen.

  - Vi ble robbet av en svak dommeravgjørelse, som til slutt slo oss ut av mesterskapet, sier ekspertkommentator Peter Reid.

  Den tidligere Manchester City, Sunderland og Leeds-manageren får støtte av den tidligere Arsenal-spissen Ian Wright, som også er blitt TV-ekspert.

  - Keeperen løp inn i våre to spillere, det var ingen dytting - og dette skal være de beste dommerne? undrer Wright.

  Liverpool-legenden Alan Hansen har observert det samme som Frank Lampard om linjedommerens bevegelser etter annuleringen:

  - Dommeren er langt unna og kan ikke se det. Linjedommeren er i mye bedre posisjon og han godkjenner målet kategorisk, hevder Hansen.

  Aller kraftigst skyts kommer selvsagt i The Suns egne overskrifter:

  «You Swiss Banker» er hovedoverskriften, og spiller på ordet «Wanker», som langtfra er noe hedersord.

  - Idiotdommer robber Becks' helter, lyder undertittelen.

  Likefullt skjeller de ut Beckham i en annen overskrift:

  - Din tulling, Beckham! Englands kaptein må bli forbudt å ta straffer.

  Les mer:


 • Kommentar: Knockout fra Big Phil
 • Misset straffe: Beckhams tapte ære
 • Svennis: - Jeg blir i jobben
 • Keeperhelten scoret: Helt til himmels
DYTT? John Terrys hånd ligger på skulderen til Portugals keeper Ricardo. Men er det nok til å gi frispark?