«Vi ble skutt i ryggen»

Italienske aviser er i harnisk etter Italias VM-exit.

«Verdensskandale». «Banditter». «Nok». «Skam!». «En latterlig tragedie».

Italienske aviser fyrer løs etter sjokktapet mot Sør-Korea. Allerede rett etter at dramaet i Korea var over snakket lederen i den italienske VM-delegasjonen om skittent spill.

I dag fortsetter avisene på den samme linja.

«Tyver - de dårlige dommerne hjemsøker Azzurris kamper og vi er ute av VM», skriver Roma-avisa Corriere dello Sport på sin forside.

«Skam! Den skandaløse dommeren fra Ecuador - Italia er ute av VM», er ordene La Gazzetta dello Sport serverer sine lesere i dag.

Omdiskuterte avgjørelser

Italienerne kommer ikke over den omdiskuterte utvisningen av playmaker Francesco Totti og den feilaktige annulleringen av Damiano Tommasis mål i ekstraomgangene. Dette var dråpen som fikk det til å renne over for de asurblå. Også tidligere i mesterskapet har de fått dommeravgjørelser mot seg i avgjørende situasjoner.

Totti er blant de som mener Italia er utsatt for et dommerkomplott i verdensmesterskapet. Han får støtte av La Gazzetta dello Sport.

«Italia teller ikke lenger i de sirkler hvor resultater bestemmes og milliardavtaler blir gjort», skriver sportsavisa.

«Trekk Collina!»

Corriere dello Sport innrømmer at Italia ikke viste seg fra sin beste side mot Sør-Korea, men også de mener det er snakk om en konspirasjon.

«Vi gjorde mange feil som vi fortjente å bli skutt i brystet av. Istedet ble vi skutt i ryggen. Tap i sport må vi akseptere, kanskje med smerte og anger, men bedrag nei».

Avisa mener det italienske fotballforbundet bør svare med å trekke dommeren Pierluigi Collina fra resten av VM i protest. Collina er av mange regnet som verdens beste dommer.

(Dagbladet.no/AP)

FYRER LØS:</B> Italienske aviser sparer ikke på kruttet etter sjokktapet mot Sør-Korea. Foto: SCANPIX/EPA/MASSIMO CAPODANNO
<B>DOMMEREN FÅR GJENNOMGÅ:</B> Liten tvil om hvem som er Italias minst populære mann i dag. Foto: SCANPIX/AP/Claudia Gazzini