Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi blir aldri lei

Nils Arne Eggen strålte etter Rosenborgs tiende strake seriegull. - Det blir aldri så artig som når det skjer som i dag, sier Eggen etter at RBK banket Brann 6-2 i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For maken til verdig serieavslutning skal man lete lenge etter.

- Vi visste at det skulle bli vanskelig her. Men å komme igjen midtveis i kampen og avgjøre, dét var fantastisk, sier Eggen til TV2.

Brann-publikum måtte til sin store fortvilelse se rivalene fra Trondheim hente gullmedaljene på Brann stadion. Det var omtrent det verste som kunne skje dem.

- Vi ydmyker ingen, men vi var gode i dag, sier Nils Arne Eggen.

- Seks scoringer er fantastisk.

Nå må Rosenborg igjen skifte fokus. Onsdag avgjør laget sin europeiske framtid denne sesongen, borte mot Porto. Det er det eneste som legger en demper på feiringene i dag.

- Vi skal ikke feire så mye, vi drar til Portugal tirsdag morgen. Det blir en rolig dag i dag, sier Eggen.

I åpningsminuttene hadde Brann et par store sjanser og skremte RBK. Men så ble Sigurd Rushfeldt felt to ganger. Bent Skammelsrud satte inn den første straffa, Frode Johnsen tok den andre.

Tomas Razanauskas reduserte for Brann like før pause og skapte ny spenning. Da ledet Lillstrøm 2-0 på Åråsen, og bare en utligning i Bergen manglet for å sende LSK til topps på tabellen.

Det skjedde imidlertid ikke. I andre omgang demonstrerte Rosenborg storhet.

Frode Johnsen scoret to mål, Bent Inge Johnsen og Ørjan Berg hvert sitt etter pause.

- Å få gullmedaljene på Brann stadion etter en sånn forestilling, det er bare helt fantastisk. Det kan ikke beskrives med ord, sa Harald Martin Brattbakk til TV2 like før slutt etter å ha blitt byttet ut på Brann stadion.

Hele Norges coronakart