- Vi blir bare bedre og bedre for hver kamp

Stensland og Gulbrandsen går for finale.

KONTRASTER: Solveig Gulbrandsen og Marit Christensen jubler etter norsk to målsledelse. Spania i knestående etter selvmål. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
KONTRASTER: Solveig Gulbrandsen og Marit Christensen jubler etter norsk to målsledelse. Spania i knestående etter selvmål. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

KALMAR (Dagbladet): Etter 3-1 over Spania, er de norske jentene klare for EM-semifinale for fjerde gang på rad. Veteran Solveig Gulbrandsen synes alt gikk etter planen i dag.

- Vi fikk det som vi ville. Vi visste de ville komme ut i et forrykende tempo, så da gjaldt det bare å holde unna. Jeg synes vi hadde veldig god kontroll etter 20 minutter, sier hun til Dagbladet.

Gulbrandsen, som selv noterte seg for scoring i kveld, vil ikke ha noe av at målet var ren flaks selv om det nok var ment som et innlegg.

- Så lenge du legger den mot bakre på den måten kan alt skje. Det er der det hjelper å ha rutine vet du, men jeg skal ærlig innrømme at det der var et innlegg, flirer hun.

- Alt er bonus Med semifinaleplassen sikret, er målsetningene til både forbundet og laget i boks

- Nå er alt bonus, men vi er bare én kamp fra finale så det er bare å kjøre på, sier Gulbrandsen.

Kaptein Ingvild Stensland er helt enig med sin veterankollega.

- Når vi har kommet til semifinalen, går vi selvsagt for en finale. Nå skal vi suge litt på den karamellen, og fra i morgen av begynner arbeidet frem mot neste kamp, sier hun til Dagbladet.

- Han er en luring Stensland spilte bare 20 minutter i forrige kamp mot Tyskland, og var med friske bein både høyt og lavt for Norge i kveld. Hun er meget fornøyd med formtoppen er prikket inn på riktig tidspunkt.

- Vi blir bare bedre og bedre for hver kamp. Det lover unektelig godt. I dag fikk vi matchen inn i vårt spor og jeg synes vi fullførte planen vår veldig bra, og vi jobbet veldig hardt.

For to dager siden sa landslagssjef Even Pellerud at han ikke hadde oversikt på Spania i det hele tatt. Det tror ikke Stensland nødvendigvis så mye på.

- Even er en luring, han har mer peiling enn han sier, flirer hun.

Det sto 1-1 mellom Danmark og Frankrike etter kveldens andre kvartfinale, og de to lagene måtte til slutt ut i straffekonkurranse. Den vant Danmark 4-2.

Dermed møter Norge og Danmark til semifinale på torsdag.

SEMI-KLARE: Even Pellerud jubler på matta etter at kampen er ferdig. Med det er Norge klare for semifinale. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SEMI-KLARE: Even Pellerud jubler på matta etter at kampen er ferdig. Med det er Norge klare for semifinale. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer