- Vi blir bedre i vinter

Sist vinter vant hopperne fire verdenscupseirer og tok sølv og bronse i VM. Denne sesongen lover landslagstrener Mika Kojonkoski (40) at vi skal bli enda bedre.

- Samtlige landslagsløpere har jobbet hardt på trening, og forbedret kapasiteten. Jeg har en god følelse for det som skal skje framover, og er sikker på at vi kommer til å få en bra sesong. Bedre enn sist vinter, sier Mika Kojonkoski til Dagbladet.

Opptur

Da vant Sigurd Pettersen (23) verdenscuprenn i Trondheim og Sapporo. Bjørn Einar Romøren (22) tok en ellevill seier i hoppukeavslutningen i Bischofshofen, mens Roar Ljøkelsøy (27) vant det første av to verdenscuprenn i Sapporo. I VM i Val di Fiemme tok Tommy Ingebrigtsen (26) sølv i normalbakken og fjerdeplass i storbakken. I lagkonkurransen ble det bronse sammen med Lars Bystøl (24), Sigurd Pettersen og Bjørn Einar Romøren.

Nå gjør hoppkomiteen i Skiforbundet alt for at framgangen skal fortsette. En av de viktigste oppgavene er å få Mika Kojonkoski, som har kontrakt som landslagstrener ut kommende sesong, til å fortsette til over Torino-OL 2006.

- Jeg har diskutert mulighetene med hoppkomité-formann Steinar Johannessen, og vil bestemme meg innen den første snøsamlingen i november. Hvis jeg fortsetter som hopptrener utover denne vinteren, blir det som norsk landslagstrener. Det er ikke aktuelt å trene en annen nasjon, sier Mika Kojonkoski.

Må være sikker

Samtidig vurderer han å jobbe med noe helt annet.

- Jeg har flere ideer om ting jeg kan gjøre hjemme i Finland, og må være sikker på at jeg har et brennende ønske om å jobbe med skihopping i to år til før jeg skriver under en ny kontrakt med Norge, sier Mika Kojonkoski.

Steinar Johannessen bekrefter at han har hatt noen runder med Kojonkoski om trenerjobben, og skal snakke med ham igjen i forbindelse med dagens plast-NM i Granåsen.

- Vi kommer til å ta et par runder til med Mika, og gjør det vi kan for å legge forholdene til rette. Det er allerede foretatt justeringer i forhold til det han ønsker for å gå på en ny toårsperiode. Mika har begynt å tvile litt på egen motivasjon, og vurderer å gjøre noe helt annet, sier Johannessen.

For å være aktuell som landslagstrener til og med 2006-sesongen, har Kojonkoski stilt en rekke krav (ikke økonomiske) som i sum skal gjøre Norge til verdens beste hoppnasjon. De fleste av disse er enten innfridd, eller i ferd med å bli det.

- Hvis vi taper, er det ikke på grunn av utstyret, sier fagkonsulent i Olympiatoppen, Steinar Bråten.