- Vi blir beste gli-nasjon i OL

POKLJUKA (Dagbladet): Her er smørerne som har jobbet i tre år for at Norge skal bli beste glinasjon i OL i Salt Lake City neste år - og de hevder å snart være i mål.

Eilif Mikkelsplass og Knut Skjelbreid - pappaen til gulljenta Liv Grete Skjelbreid Poirée - er svært hemmelighetsfulle rundt informasjonen de har opparbeidet i løpet av disse årene, men hevder at utbyttet er så bra at Norge skal være best på gli under OL i Salt Lake City neste vinter.

- Det skjer hele tida noe nytt, og slutter man å forske, gjør man enn tabbe. Men hva vi finner ut vil vi ikke si noe om; det er ikke bare nordmenn som leser norske aviser, smiler Eilif Mikkelsplass.

- Glien avgjør

Nasjonene med størst ressurser driver testing i stor stil, og det er mye hemmelighetskremmeri knyttet rundt dette.

Ikke så rart:

- Glien vil avgjøre hvem som vinner OL-gull i langrenn. Kanskje også i skiskyting, selv om skytingen naturligvis også spiller en stor rolle her, sier Knut Skjelbreid.

På oppdrag fra Olympiatoppen ble duoen i all hast sendt til Slovenia for å bistå skiskytterlandslagets gode smøreteam og for å innhente informasjon og erfaring fra forholdene i VM-byen - opplysninger som blir lagret i smørernes store database.

Allerede i dag reiser de videre til OL-byen på en ukes testing og innsamling av informasjon om forholdene i Salt Lake City.

Sov i timen

Duoens møysommelige arbeid de siste tre årene har vært nødvendig for at Norge skal vinne tilbake skansen som beste glinasjon - slik vi var på starten av 90-tallet.

- Kanskje sovnet man litt i timen, men utlendingene utliknet iallfall forspranget Norge tidligere hadde. Men de skal jobbe bra de som skal være bedre enn oss nå, smiler Mikkelsplass.

<B>HYSJ-HYSJ:</B> I tre år har pappan'n til Liv Grete Skjelbreid-Knut(t.h.)-og Eilif Mikkelsplass jobbet for at norske løpere skal bli best i OL. De er overbevist om at de vil lykkes. I dag reiser suksessduoen fra VM i skiskyting til OL-byen Salt Lake Cuty.