- Vi blir ikke noe topplag

Men Lyn-dødar Jan Derek Sørensen hyller lagkameratene.

ASPMYRA (Dagbladet.no): Jan Derek Sørensen snudde nesten på egen hånd gårsdagens kamp mot Lyn i Bodø. Først satte han ballen selv vakkert i mål fra 20 meter på et frispark, før han slo hjørnesparket som traff pannebrasken til Per Verner Rønning. Men Sørensen var ikke særlig interessert i å snakke om egen innsats etter kampslutt.

- Nei, det er laget som betyr noe. Og at vi har 22 poeng. Jeg vil ikke si noe om min egen innsats, sa Sørensen.

Roser lagkameratene

Den tidligere rosenborgprofilen Jan Derek Sørensen er ikke akkurat kjent for å være den som skyter hardest fra hofta, men velger heller å rose medspillere og støtteapparat når han blir bedt om å forklare hvorfor Glimt har overrasket alle så langt i år.

- Vi har gjort noen bra kamper, og til tider forsvart oss veldig godt. Glimt har vært flinke til å hente inn de riktige typene, som passer godt inn i spillesystemet, sier Sørensen.

Han fremhever for eksempel en viss midtbanemann som det ikke var knyttet særlig store forhåpninger til før sesongen. Christian Berg kom som vrakgods fra Fredrikstad, tilbake til klubben han har spilt for nær sagt hele livet. Nå roser Sørensen 30-åringen Christian Berg opp i skyene.

-Vi har Christian Berg, som er en fantastisk defensiv midtbanespiller. Han er en av de bedre i Norge i akkurat den posisjonen, spør du meg. Så har vi Thomas Rønning, som kom fra 2.divisjon. Han har imponert meg voldsomt, sier Sørensen.

Ikke noe topplag

LAGET, LAGET, LAGET: En Ydmyk Jan Derek skryter av andre enn seg selv. FOTO: ROBIN STANGELAND
LAGET, LAGET, LAGET: En Ydmyk Jan Derek skryter av andre enn seg selv. FOTO: ROBIN STANGELAND Vis mer

Den 36-årige veteranen valgte å takke ja til spill for Bodø/Glimt foran årets sesong. Dermed vendte Sørensen nesen tilbake til klubben han spilte to sesonger for på midten av 90-tallet.

Selv om Bodø/Glimt har imponert så langt i sesongen og per nå bekler en femteplass på tabellen, tror ikke Sørensen at de gule vil være blant de øverste når sesongen gjøres opp i oktober.

- Vi kommer ikke til å være noe topplag, nei, sier Sørensen.

Han har tidligere signalisert at han kommer til å avslutte karrieren der den først tok av; i Bodø. Og Sørensen trives godt i nordlandshovedstaden.

- Jeg hadde ikke dratt hit hvis jeg ikke visste at jeg kom til å trives her. Jeg stortrives i Bodø, avslutter Jan Derek Sørensen.

- Vi blir ikke noe topplag