GLAD I POKER: Michael Phelps la opp som svømmer bare 27 år gammel. Nå får han ros for sine ferdigheter ved pokerbordet. Foto: AFP PHOTO / LEON NEAL
GLAD I POKER: Michael Phelps la opp som svømmer bare 27 år gammel. Nå får han ros for sine ferdigheter ved pokerbordet. Foto: AFP PHOTO / LEON NEALVis mer

- Vi blir torturert av Phelps

Svømmekongen har fått ny hobby.

(Dagbladet): Svømmeren Michael Phelps (27) la opp etter OL i London og avsluttet karrieren med totalt 22 medaljer.

Phelps var gjennom sin karriere nesten uslåelig i svømmebassenget - og nå tyder mye på at han også har funnet en ny konkurranseform der han hevder seg.

Akkurat nå er Phelps i gambling-hovedstaden Las Vegas, og høster ros fra pokerproffer.

- Vi blir torturert av Phelps, skriver den kjente pokerproff Jean-Roberg Bellande på Twitter, og viser til at den gamle svømmeren imponerer de profesjonelle gamblerne.

- Elsker å spille
Phelps er derimot ingen fersking ved pokerbordet. I september kom Phelps hjem med 100 000 pund ekstra etter en tur til Las Vegas.

- Jeg elsker å spille. Det er morsomt og spennende, sa Phelps i et tidligere intervju ifølge Daily Mail.

Mye tyder på at Phelps tar med seg vinnerskallen fra bassenget til pokerbordet.

GOLF: Michael Phelps viste nylig fram sine golfegenskaper. Foto: AP Photo/Eugene Hoshiko
GOLF: Michael Phelps viste nylig fram sine golfegenskaper. Foto: AP Photo/Eugene Hoshiko Vis mer

- Michael har en «aldri stopp før du vinner»-holdning. Det er fint i bassenget, men kan være dyrt som pokerspill, uttalte en venn til The National Enquirer, ifølge Daily Mail.

Phelps har etter OL også vist seg fra andre sportslige sider.

God i golf
I forrige måned imponerte han på golfbanen - og fra nesten 50 meter satte Phelps en putt rett i hullet, til en imponerende eagle.

Golfprofilen Per Haugsrud kommenterte det hele for Viasat, og oppsummerte det slik til Dagbladet.

- Det er ingen i hele verden som kan gjøre akkurat det slaget bedre. De færreste kan hoppe uti bassenget og svømme en eneste meter like fort som Michael Phelps, men han kan være bedre enn Tiger Woods og Rory Mcllroy på et sånt slag. Hadde du gitt dem 100 baller hver på akkurat det hullet, ville kanskje én gått inn. Men da hadde de stått og trent, og funnet linja etter hvert. Om de fikk 100 baller på forskjellige steder på banen, er jeg jaggu ikke sikker på at de hadde klart det, sa Haugsrud.