- Vi bød Vålerenga til dans

Men Fredrikstad la igjen danseskoene hjemme.

Kampen minutt for minutt

(Dagbladet.no): 12 891 tilskuere hadde knapt fått satt seg ned på Ullevaal før sambaen på gressteppet begynte. For i hovedstadens sommervarme var det bare ett lag på banen.

Riktignok yppet Fredrikstad seg i åpningsminuttene, men så var det jevnt slutt for gutta fra plankebyen. Vålerenga styrte alt. Vant duellene, andreballene, og presset Fredrikstad så langt tilbake på banen at halvparten av tilskuerne på landslagsarenaen kunne krevd pengene tilbake i pausen.

Om det ikke hadde vært for at enveiskjøringen fortsatte i andre omgang.

- Vi byr Vålerenga opp til dans, sa en småforbanna Knut Torbjørn Eggen til Canal + etter kampen.

- Begredelig

Vålerenga var flere klasser, for ikke å snakke om divisjoner, over Fredrikstad i dag. Og tok med seg sesongens største seier på en god dag.

- Det var fullt fortjent, og det burde blitt mer, sier Per Egil Swift.

Selv satt Swift inn 3-0-målet etter et nydelig innlegg fra Morten Berre. Med hodet. Og Swift har rett i at det burde blitt mer, for Vålerenga sløste med sjansene som vanlig.

Likevel scoret de altså tre.

- Vi skal ikke skylde på noe som helst. Det var en begredelig kamp, sier Eggen. Og kjenner lukta av divisjonen under allerede.

Gavepakke fra dommeren

Eggen kunne ha brukt energi på å skjelle ut dommer Jonny Ditlefsen. Ditlefsen sto for årets mest håpløse avgjørelse da han forærte Vålerenga straffe etter en duell mellom FFK-keeper Alexander Lund Hansen og Thomas Holm. Hansen var soleklart først på ballen, og de to spillerne støtte sammen rett etterpå.

Straffe, mente Ditlefsen. Uten at noen var enige i det. Men Freddy Dos Santos takket pent for gaven, og sendte Vålerenga opp til 2-0. Og med det var kampen i praksis over.

- Det var en vanskelig situasjon, forteller Ditlefsen. Han så ikke at Hansen var først på ballen.

Men på tross av gavepakken var seieren fullt fortjent. Og Vålerenga er med for fullt i kampen om Royal League-plass. For Fredrikstad derimot er situasjonen langt blekere. Med spill som mot Vålerenga skal østfoldingene få store problemer med å beholde plassen.

Og nå tar de andre lagene i nedrykkssumpa poeng også.

DEN BERØMTE SPIKEREN: Per Egil Swift bruker for en gangs skyld utsiden av hodet, og ekspederer Morten Berres innlegg i mål.
MÅLJUBEL: Thomas Holm jubler for sitt og Vålerengas 1-0. Det skulle bli mer...
IVERS NÆRE: Steffen Iversen jobbet og slet, men scoret ikke denne gangen.