- Vi bør gå hjem og skamme oss

Myhre sint da Fevang senket Viking.

(Dagbladet.no): Odd - Viking 2-1

Odd-kaptein Morten Fevang var kveldens gigant da Odd fortjent slo et tamt Viking-lag og dermed er klar for semifinale i cupen.

Den tøffe midtbanespilleren scoret begge hjemmelagets mål, løp fra 16- meter til 16-meter kampen igjennom, taklet og fightet, var enorm i luftrommet og pisket lagkameratene sine fram til seier.

Lukter cup-gull

- Vi har drømt om dette hele uka, så det er utrolig deilig at vi klarte det, sa Fevang til TV2 etter kampen.

- Det blir alltid tøffe kamper mot Viking, men det lukter litt nå ja, smilte Fevang med cupfinalen i tankene.

Men det var Viking som kom best i gang i Skien.

Ved en kontroversiell dommeravgjørelse.

- Vi bør gå hjem og skamme oss

Hands

Viking-kaptein Nikolai Stokholm forsøkte å skru ballen over Odd-muren fra 18 meter, men ballen traff albuen til tsjekkeren Zbynek Pospech. Odd-spissen så ut til å forsøke å beskytte ansiktet, men dommer Tom Henning Øvrebø virket ikke å være i tvil.

Straffesparket satte Stokholm sikkert i mål.

Ledelsen så ut til å holde seg til pause, men et praktangrep fra hjemmelaget sørget for balanse i regnskapet til halvtid.

God Myhre

Espen Ruud ble spilt fri på høyrekanten og la et ferdigscoret innlegg til dynamoen Morten Fevang. Odd-kapteinen løp seg glimrende fri og stanget ballen utagbart i mål bak Thomas Myhre.

Myhre gjorde comeback for Viking i kveldens kamp og var kanskje bortelagets beste spiller med en rekke gode redninger og trygt keeperspill.

Etter kampen var han ikke blid.

SINT: Thomas Myhre spilte en god kamp i Viking-comebacket, men var skuffet etter å ha tapt 2-1 for Odd og blitt slått ut av cupen. Foto: Per Åge Eriksen/Scanpix
SINT: Thomas Myhre spilte en god kamp i Viking-comebacket, men var skuffet etter å ha tapt 2-1 for Odd og blitt slått ut av cupen. Foto: Per Åge Eriksen/Scanpix Vis mer

- Det var hyggelig å være tilbake, men det skulle gjerne vært under andre omstendigheter. Vi får gratulere Odd, mens vi bør vel egentlig gå hjem og skamme oss, sa en oppgitt Myhre.

Tamt Viking

Viking åpnet andre omgang best, men skapte få klare målsjanser. Både spissen Peter Ijeh og kantspillerene Søren Berg og Allan Gaarde så ukomfortable ut i Uwe Röslers 4-3-3-system, og mange overgangsmuligheter ble sølt vekk i unøyaktig pasningsspill.

Og tjuefem minutter før slutt kom vinnermålet.

Fevang igjen

Tommy Svindal Larsen la høyt inn mot Zbynek Pospech, og spissen knuste Ragnvald Soma i lufta.

Igjen var Morten Fevang i god posisjon, plukket opp stussen og satte inn vinnermålet med utsida av foten forbi Thomas Myhre.

Viking la om til 4-4-2 i jakten på vinnermålet, men kom aldri nærmere enn en nesten-mulighet ved Hannes Sigurdsson på overtid.

Stefan Bärlin og nevnte Fevang var nærmere 3-1 for Odd enn Viking var utlikning.

- Sterkt å komme tilbake

- Dette ble en kamp mellom to solide lag og det var god kvalitet. vi har jo nesten ikke vunnet en kamp i år, så et er sterkt å komme tilbake etter å ha ligget under, sa en strålende fornøyd Odd-trener Arne Sandstø eter kampen.

•Din kommentar: Fortjent seier? Vinner Odd cupen?

<B>KLAR FOR SEMIFINALE:</B> Banens to beste spillere, Rune Jarstein og Morten Fevang, gratulerer hverandre etter kampen.