- Vi bør ha ros

TRONDHEIM/BERGEN (Dagbladet): I går takket hele Bergen Stabæk og Gud for at de berget kvalifisering mot Sandefjord. Brann-trener Teitur Thordarson gir sine utskjelte spillere æren.

- Denne spillergruppa skal ha ros for det de har gjort. Jeg tror ikke folk forstår hvilken vanvittig prosess de har vært igjennom i lang tid nå. De har hatt et umenneskelig press på seg, sier Teitur som mer enn gjerne tar på seg favorittstempelet i kampene mot Sandefjord.

- Sånn som det har vært de siste månedene, så er det en stor prestasjon at vi har greid å skaffe oss to nye muligheter til å berge plassen.

- Du mener dere har fått det beste ut av laget?

- Ja, det kan du si. Det vi har gjort er bra.

Galskap

Presset kommer først og fremst fra mediene. Ikke minst de lokale som følger Brann døgnet rundt. Bare for å illustrere hvor ekstremt det er i Bergen: Et kvarter etter kampslutt i Trondheim mottok Sandefjord-trener Tom Nordlie en telefon fra avisa BA i Bergen. Spørsmålet var om han kunne tenke seg å trene Brann neste sesong.

- Sånn er det. Hvis avisa har andre kandidater enn meg, så er det i deres rett å snakke med alternative trenere, smiler Teitur.

Han sier han har sine metoder for å stenge ting ute, og han nekter å gi opp. Hans største ønske er å gjøre Brann til en toppklubb igjen. Fordi han visste hvor jævlig det kunne bli da han skrev under kontrakt med Brann. Han har to år igjen, og nekter å gi seg frivillig.

- Noen kaller det galskap at man tar en sånn jobb frivillig.

- Er du litt gal?

- Noen synes nok det, men jeg har følelser for denne klubben, og visste hva jeg gikk til. Derfor trekker jeg meg ikke. Jeg vil fullføre jobben jeg sa ja til å gjøre.

- Ble du advart av kolleger mot å ta jobben?

- Ja, både av norske kolleger og andre.

Troen på at Brann greier jobben mot Sandefjord er stor.

- Vi har en hel by bak oss. Alle som stopper for å prate med meg er positive. Det betyr mye.

Lekestue

Spillerne tror også på ny kontrakt.

- Ja, dette bør vi greie. Ut fra situasjonen var kvalikk det beste vi kunne klare. Og nå blir det to cupfinaler. Nå skylder vi hele Bergen å vinne kvalikken mot Sandefjord. Det har byen og supporterne fortjent, sier kaptein Joachim Walltin til Dagbladet.

Brann-gutta kunne greid det i går, og startet med friskt og høyt press på Lerkendal.

- De første 20 minuttene var vi gode, men så faller vi sammen etter at de scorer. Etter det ble det lekestue der ute, erkjenner Tommy Knarvik.

SER FRAMOVER: Teitur Thordarson, mer eller mindre fattet på Lerkendal i går. Nils Arne Eggen til høyre.