Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi bør kvitte oss med spillere

Usensurert Roy Keane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mandag kveld ble Manchester United-kaptein Roy Keane sensurert av klubbens egen TV-kanal, MUTV. Grunnen skal ha vært at han skjelte ut navngitte lagkamerater for slett innsats, spesielt i tapet mot Middlesbrough lørdag.

I dag boltrer han seg i fri dressur i Daily Mails spalter. Artikkelen er i skrivende stund ikke lagt ut på avisas nettutgave, men uttalelsene hans gjengis hos BBC.

I det sensurerte TV-intervjuet var Rio Ferdinand blant spillerne som fikk gjennomgå. Til Daily Mail sier Keane:

- Bare fordi man har 1,4 millioner i ukeslønn, og spiller bra i 20 minutter mot Spurs, tror man at man er superstjerne.

Vil fjerne spillere

I tillegg skal spillere som Alan Smith, Kieran Richardson, Darren Fletcher og John O\'Shea skal også ha fått sitt pass påskrevet i det opprinnelige intervjuet.

- Det er snakk om å rette på ting i januar ved å hente inn nye spillere. Vi bør gjøre det motsatte, freser Keane.

Han sier også at han slett ikke var overrasket over 4-1-ydmykelsen mot Boro på Riverside lørdag, han har tvert imot ventet på en slik smell.

SLAKTET: Alan Smith (t.h.) skal være blant de navngitte spillerne Roy Keane skjelte ut i et sensurert intervju etter tapet for Gaizka Mendieta og Middlesbrough. Foto: Reuters/Scanpix
SLAKTET: Alan Smith (t.h.) skal være blant de navngitte spillerne Roy Keane skjelte ut i et sensurert intervju etter tapet for Gaizka Mendieta og Middlesbrough. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

- De er lei av meg

I øyeblikk av opplyst selvinnsikt, innser Keane at han er blitt en gretten, gammel gubbe.

- Spillerne har blitt stilt spørsmål, og de har ikke kommet med svarene. Jeg er luta lei av å måtte si det, og de er like lei av å høre på meg.

Den ubestridte United-kapteinen de siste årene er for tida ute med et brudd i foten. Nå savner han at andre erfarne spillere står fram og tar ansvaret.

- De unge spillerne har blitt sviktet av noen av de mer erfarne - de leder ikke laget. Det er en mangel på karakterstyrke. Det ser ut som du må spille dårlig for å belønnes i denne klubben. Kanskje det er det jeg skal gjøre når jeg kommer tilbake - spille dårlig, sier Keane sarkastisk.

Manager Alex Ferguson har foreløpig nektet å kommentere sensureringen av Keane i forkant av kveldens Champions League-møte med franske Lille.

• Roy Keane er beryktet for å komme med slike utbrudd minst en gang i året. Daily Mail har oppsummert noen av høydepunktene fra en frittalende karriere.

REFSEREN: Roy Keane krever opprydning i United-leiren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!