- Vi brenner for mange sjanser

Håndballjentene raknet mot Danmark.

TAPTE: Norge og målvakt Silje Solberg tapte 22-26 mot Danmark i Golden League-finalen i Århus i kveld. Dermed endte turneringen med to seirer og ett tap for Norge. Lagene møtes også i EM i Ungarn i desember.
TAPTE: Norge og målvakt Silje Solberg tapte 22-26 mot Danmark i Golden League-finalen i Århus i kveld. Dermed endte turneringen med to seirer og ett tap for Norge. Lagene møtes også i EM i Ungarn i desember.Vis mer

• Danmark-Norge 26-22.

ÅRHUS (Dagbladet): Det har vært stilt mange spørsmål rundt «Nye Norge» etter at en rekke profilerte verdensstjerner er uaktuelle til årets EM-sluttspill i Ungarn - og Golden League-turneringen i Danmark denne uka har vært første anledning til å få en pekepinn på hva vi kan vente oss i desember.

Turneringen ga gode svar, med solide seirer mot Brasil og Frankrike.

I kveld kom tilbakeslaget, med tap i Golden League-finalen i Århus. Norge ville vunnet turneringen med seier eller uavgjort.

- Vi brenner for mange sjanser og vi gjør noen bytter som vi ikke lykkes med, sier trener Thorir Hergeirsson til TV 2 etter kampen.

- Det var en kamp som hadde alt. Vi var gode - og kjempedårlige, sier Norges Nora Mørk.

Solid ledelse Og lenge så det ut til å bli en ren formalitet. Norge ledet med fem mål i første omgang, før danskene reduserte den norske ledelsen til 13-12 til pause.

Etter pause var det nye gode takter fra de norske jentene. Fra 13-12 økte Norge til 17-12, og holdt danskene unna det norske målet de ni første minuttene av andre omgang.

Så sa det stopp.

Dansk målrush Mye takket være Larviks gode danske målvakt Sandra Toft. Men mest fordi de norske jentene raknet fullstendig andre halvdel av andreomgangen. Feil i angrep og feil i forsvar førte til stress, og Jan Pytlicks danske piger merket at de hadde Norge på gaffelen, så slukte de erkerivalen rått.

Fra å ha ligget under 12-17 endte oppgjøret med 26-22-seier.

De siste 20 minuttene av kampen vant danskene altså 14-5..!

Trøsten får være at dette var en treningskamp. Allerede i firenasjonersturneringen i Norge i slutten av november før Norge mulighet til å revansjere kveldens tap, før lagene møtes til dyst igjen i Debrecen i EM i desember.

Det er den kampen som blir viktig å vinne.