PÅ TIPPELIGA-TOPPEN: Mohamed «Moi» Elyounoussi (19) har vært med å ta Molde til nye høyder. Laget leder eliteserien med fem poeng, og har hatt den beste starten i Tippeligaen på elleve år. Foto: Håvard Røyrvik / Dagbladet
PÅ TIPPELIGA-TOPPEN: Mohamed «Moi» Elyounoussi (19) har vært med å ta Molde til nye høyder. Laget leder eliteserien med fem poeng, og har hatt den beste starten i Tippeligaen på elleve år. Foto: Håvard Røyrvik / DagbladetVis mer

- Vi bruker forskjellige baller på trening, etter hvem som er neste motstander

«Moi» er imponert over Moldes detaljfokus.

MOLDE (Dagbladet): Når ti kamper er spilt og en tredjedel av Tippeliga-sesongen er unnagjort, er det lett å danne seg et bilde av hvem som kommer til å være med i toppen når vi skriver oktober.

Molde har allerede åpnet en luke på fem poeng ned til nærmeste konkurrent Strømsgodset, mens Stabæk, Viking og Odd kommer hakk i hæl på de regjerende mesterne.

Slik så det ikke ut i fjor.

Over all forventing Ti serierunder ut i 2013-sesongen var stemningen ganske annerledes i «Rosenes by». Ole Gunnar Solskjærs menn hadde samlet fattige seks poeng, sto med bare én seier og lå håpløst sist.

Den tvilsomme æren innehas nå av Haugesund som, i likhet med fjorårsutgaven av romsdalingene, står med seks poeng.

- Da jeg tok jobben visste jeg at dette var en stor utfordring. Samtidig er det en svært veldrevet klubb, med en sterk stall. Fra dag én tenkte vi å være offensive og å lage et godt lag, og det er vi i ferd med å få til, sier trener Tor Ole Skullerud til Dagbladet.

- Er du overrasket over starten du har fått med Molde?

- At vi står med så mange poeng og seire, er mer en det vi hadde håpet på. Men dette er et sted det går an å få ting til. Og tabellsituasjonen er et bevis på at vi har fått til mye av det vi ønsket, forteller han.

Fem på Norge Viking kom til Aker Stadion ubeseiret i årets sesong. Og Molde hadde ikke slått gjestene på tolv kamper. Tirsdagens 1-0-seier ble den første siden 2006.

- Hva knapper har du og trenerteamet trykket på etter inntoget i klubben?

- Mitt ønske er å være skikkelig tydelig på hvordan vi skal spille og framstå, å ha et konsept framover og bakover som er tydelig. Det er mange små ting, som vi har jobba med fra januar av. Vi har solgt inn budskapet og spillerne har kjøpt det, sier Skullerud.

MFK er laget som har sluppet inn færrest (7) og scoret flest (22). Hele Molde-backfireren, inkludert keeper Ørjan Håskjold Nyland, er tatt ut i landslagstroppen som skal spille to kamper neste uke.

Best siden 2003 Ikke på elleve år har en serieleder gjort det bedre på de ti første kampene. I 2003 hadde Rosenborg 28 poeng på samme tidspunkt, da under tidligere Molde-trener Åge Hareide sin ledelse.

Veteran og kaptein Daniel Berg Hestad, som debutert for Molde i 1993, er overrasket over sesonginnledningen. Selvtillit er nøkkelordet som skiller fra tidligere år.

- En slik start var ikke forventet. Selv ikke under årene med Solskjær gjorde vi det så bra. Men vi har hatt en god vinter og trent bra, og med en slik start, havner man i flytsonen, forklarer 38-åringen, som selv skal satse som trener etter karrieren.

- Vi spiller ikke med en nummer ti, og har et tydeligere back- og vingspill med Tor Ole. Han og teamet har en klar filosofi, og er dyktige på å formidler det til spillerne. Det skaper trygghet, forklarer kapteinen.

Matchvinneren Mohamed «Moi» Elyounoussi ble den store helten da han på overtid sørget for seieren i toppoppgjøret mot Viking. 19-åringen kom til Molde fra Sarpsborg før sesongen. Også han, som treneren sin, trekker fram hvor veldrevet klubben er.

- Det er noe annet en hvor jeg kom fra. Treningene er mye tøffere. I tillegg har klubben mer ressurser, og det er nytt for meg, sier «Moi».

- Jeg kan se det bare på bruken av fotballer. Om vi skal spille mot Brann, trener vi med Hummels-fotballer, fordi de bruker den typen. Skal vi spille mot Stabæk, bruker vi Adidas. Klubben er så nøye med bare slike detaljer. Med alle ressursene og et miljø fullt av kvalitet og vinnerskaller, blir summen bra, forteller Molde-vingen.

Fredag kveld møter Molde tabelljumbo Haugesund borte.

FULL AV SELVTILLIT: Molde-veteran Daniel Berg Hestad mener laget er i flytsonen, og at forskjellen på Tor Ole Skullerud og Ole Gunnar Solskjær sine treningsregimer ikke er så stor. Foto: Håvard Røyrvik / Dagbladet
FULL AV SELVTILLIT: Molde-veteran Daniel Berg Hestad mener laget er i flytsonen, og at forskjellen på Tor Ole Skullerud og Ole Gunnar Solskjær sine treningsregimer ikke er så stor. Foto: Håvard Røyrvik / Dagbladet Vis mer