- Vi burde ha mer intelligente fans

IFK Göteborgs keeper refser fansen etter cupskandalen.

CUPSKANDALE: Jublende Göteborg-supportere stormet banen og kastet bengalske lys mot Djurgården-fansen etter at laget deres vant den svenske cupfinalen. Foto: Erik Mårtensson / NTB scanpix
CUPSKANDALE: Jublende Göteborg-supportere stormet banen og kastet bengalske lys mot Djurgården-fansen etter at laget deres vant den svenske cupfinalen. Foto: Erik Mårtensson / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): IFK Göteborg vant den svenske cupfinalen over Per-Mathias Høgmos Djurgården på straffekonkurranse, men selve kampen ble overskygget av skandalen som fant sted etter kampen.

IFK-supporterne stormet banen og fyrte av bengalske lys mot Djurgården-fansen. Arrangørene måtte jage supporterne av banen. En ordensvakt ble skadet i opptøyene.

- Det må få konsekvenser. De bygger en bane for tre milliarder, så greier de ikke å ha vakthold. Det er en skandale, sa Høgmo til Dagbladet etter kampen. 

Nå fyrer også IFKs egen keeper, John Alvbåge, løs mot sine egne supportere.

- Det er kult med en ny tittel til vår ærbødige klubb, men jeg synes vi burde ha mer intelligente fans, sier han til SVT ifølge Aftonbladet.

- Egentlig vil jeg ikke kalle dem som skaper mest trøbbel for fans. De burde finne seg et annet forum å slåss i, fortsetter han.

Midt i tumultene grep Alvbåge en mikrofon og ba fansen om å forlate gresset.

- Det gikk ganske bra. Men jeg vet ikke om det var takket være meg, eller om folket kanskje hadde fått sitt pubertale adrenalinkick og innsett at det var på tide å forlate banen. Så jeg vet ikke om jeg virkelig bidro til å stoppe tumultene, men jeg forsøkte i hvert fall å gjøre noe, sier keeperen.

JUBLET: Spillerne fra IFK Göteborg, med målvakt John Alvbåge i spissen, jubler etter at de beseiret Djurgården IF i den svenske cupfinalen i fotball på Friends Arena i Stockholm søndag. Men Alvbåge var lite imponert over oppførselen til sine egne fans. Foto: Erik Mårtensson / NTB scanpix
JUBLET: Spillerne fra IFK Göteborg, med målvakt John Alvbåge i spissen, jubler etter at de beseiret Djurgården IF i den svenske cupfinalen i fotball på Friends Arena i Stockholm søndag. Men Alvbåge var lite imponert over oppførselen til sine egne fans. Foto: Erik Mårtensson / NTB scanpix Vis mer