Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi burde vunnet flere CL-titler

Ferguson foran sin kamp nummer 1000. Champions League direkte kl. 20.45: Manchester United - Lyon

(Dagbladet.no): Sir Alex Ferguson har en merittliste som managere flest bare kan drømme om. I dag leder han Manchester United i sin kamp nummer 1000 mot Lyon i Champions League.

Og nettopp i den gjeveste turneringen i Europa, ligger Fergusons store skuffelse, til tross for seieren over Bayern München i 1999.

- Vi burde klart å vinne like mange ganger som Ajax (4), Bayern München (5) og AC Milan (6). Jeg nevner ikke Real Madrid, de har vunnet turneringen så mange ganger at det er helt eksepsjonelt, sier Ferguson til The Sun.

- Skuffet i de viktigste kampene

Spesielt skuffelsen i 2002 var hard å svelge. United tapte finaleplassen til Bayer Leverkusen på bortemålsregelen.

- Vi har av og til skuffet i de viktige kampene og av og til vært uheldige, særlig når du ser hva som skjedde mot Bayer Leverkusen, sier United-manageren.

Likvel mener han det er perfekt å feire sin kamp nummer 1000 i Champions League.

- Noen av de største øyeblikkene jeg har hatt, har kommet ute i Europa, sier skotten.

Brukt over én milliard

Og han er sugen. Sugen på å ta skalpen både til Arsenal og Chelsea i Premier League. Men det er liten tvil om at Ferguson store drøm er å kopiere triumfen fra 1999.

Siden den gang har han brukt over én milliard kroner på spillere som Rio Ferdinand og Wayne Rooney.

Lyon har allerede gått videre fra Gruppe D med sine 10 poeng. Manchester United ligger to poeng bak, men er komfortable fem poeng foran Fenerbache.

Videre avansement burde derfor være innenfor rekkevidde.

- Fantastiske spillere

12 mål på fire kamper er fasiten så langt, et helt annet scoringssnitt enn hva som er tilfelle i PL. Ferguson jobber med saken, men sier samtidig han er glad for å ha spiller som takler presset ute i Europa.

- Og vi har Rio Ferdinand tilbake og vi har kjøpt Wayne Rooney. De er fantastiske spillere, sier Ferguson.

Som drømmer om at disse «fantastiske» spillerne skal bidra til en nytt CL-trofé.

<B>DRØMMER OM NY TRIUMF:</B> Sir Alex Ferguson er skuffet over at United har vunnet Champions League kun én gang i løpet av hans tid som manager.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media