-  Vi dreit oss ut

Petter Solberg og Subaru gamblet - og tapte. Uten regnværsdekk glapp sannsynligvis seieren i Rally Tyrkia - etter første dag.

Det innrømmer Petter Solberg overfor Dagbladet. Nesten halvannet minutt opp til Sebastien Loeb er i meste laget, særlig så lenge franskmannen ligger fjellstøtt på veien og nærmest kjører prikkfritt.

-  Vi prøver i vei, men likevel, Loeb blir tøff å ta. Jeg har satt meg som mål å ta andreplassen, sier Petter Solberg som ligger på fjerdeplass etter første dag.

Og hovedårsaken til det er at Subaru satset på 30 varmegrader og null nedbør - slik det pleier å være i Tyrkia på denne tiden av året.

Dekkene er forskjellen

-  Vi hang ikke med og dreit oss ut. Vi trodde det ville ha tørket opp litt raskere. Med tanke på dekkvalget har vi kjørt greit, sier Solberg.

Dekkene ble litt for harde for gårsdagens føre, og veigrepet ble deretter. Men Solberg klander ingen. Reglene sier at du bare kan ta med deg et visst antall dekk.

-  Loeb kjører med dekk som fungerer på nesten alle type forhold. Vi har tre dekktyper til tre forskjellige forhold. Hadde vi tatt med regnværsdekkene, hadde vi ikke kunnet ta med de nyeste dekkene, forklarer Solberg.

Som langt på vei sier at forskjellen mellom ham og Loeb er dekkene.

-  Det er sånn det er, og vi kan ikke klage, sier nordmannen, som likevel ikke har gitt opp håpet om sammenlagtseieren.

Trøbbel for storebror

Heller ikke storebror Henning Solberg hadde en problemfri dag i går. På den åttende etappen mistet han et bakhjul, i tillegg til at han slet med støtdemperne.

Resultat: 11. plass etter første dag av Rally Tyrkia. Det betyr drøye halvminuttet opp til poengplass.

SLITER MED DEKK: Petter Solberg under Rally Tyrkia i går. Solberg mener at mye av forskjellen mellom ham selv og Sebastian Loeb akkurat nå ligger i dekkene de bruker.
MELLOMFORNØYD: Petter Solberg tror ikke på seier.