Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

TOUR DES FJORDS:

- Vi dreit oss ut

Men Team Coop reddet seg mesterlig inn igjen.

I TRØBBEL: August Jensen og Team Coop stirret lenge på en skikkelig fadese, men reddet seg inn igjen på imponerende vis. FOTO: Kjetil Rakkenes Anda/Sykkelmagasinet
I TRØBBEL: August Jensen og Team Coop stirret lenge på en skikkelig fadese, men reddet seg inn igjen på imponerende vis. FOTO: Kjetil Rakkenes Anda/Sykkelmagasinet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (procycling.no): Team Coop og sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen hadde forberedt seg godt til den siste og avgjørende etappen av Tour des Fjords. På hjemmebane og med fare for sidevind var det gode forberedelser og lokalkunnskap som skulle være lagets x-faktor.

- Du sa før start at dere var forberedt på sidevind. Hva var det som skjedde?

- Jeg sa det, og vi var det... gutta var det. De hadde til og med akkurat kilometeren når sidevinden skulle komme (skrevet) på styret, så det var umulig å ikke se det, men sykling handler ikke bare om forberedelser, men også om gjennomføring, forteller Benjaminsen procycling.no etter etappen.

Sykling er nemlig langt mer komplekst i praksis enn teori. For da Joker Icopal satte opp et voldsomt kjør langs Jærkysten havnet Team Coop på etterskudd - to ganger. Med August Jensen som fjerdemann i sammendraget ble situasjonen svært kritisk. Med 30 kilometer til mål og inn på de lokale rundene i Stavanger var avstanden ett minutt opp til hovedfeltet.

- Vi klarte ikke å finne hverandre og alle havnet på streken bak, og da ble det for tungt. Vi dreit oss rett og slett litt ut. Samtidig gjør vi en sinnssykt god jobb etter det, oppsummerer August Jensen etter etappen.

Mesterlig comeback

Selv om det så bekmørkt ut for det Stavanger-baserte laget klarte de på svært imponerende vis å redde seg inn igjen. Jensens lagkamerater lå i milevis og tauet, for å redde bodøværingens fjerdeplass.

- Jeg følte jeg hadde ganske gode bein, men havnet i bakleksa ganske tidlig. Jeg turte ikke å stresse så mye, så jeg fikk gutta til å jobbe og de gjorde en helt sinnssyk jobb. Jeg sa til Øyvind på den siste runden at han måtte bare kjøre det han har, så avstanden ikke er for stor inn i bakken nest siste gang. Så gjør han en sinnssyk jobb, jeg støter og vi klarer å komme oss opp, og etter det er det bare å være med.

Inn mot Grisabakken, 300 meter à 17 prosent, den andre av tre ganger, gikk Jensen til fra gruppen og fikk med seg en liten gruppe ryttere, deriblant Andreas Vangstad. Grunnet taktisk spill i front klarer de å komme seg opp igjen like etter målpassering for den siste runden.

- Litt heldig og litt dyktig?

- Det er en god blanding. Vi er heldig at det går en gruppe at det går med to Joker-ryttere og en Dimension Data, som gjør at det stopper litt opp, og så er vi dyktig som faktisk klarer å kjøre inn den luken. Det var vel faktisk et minutt når August begynner å kjøre der, konkluderer Benjaminsen.

- Smaker sinnsykt godt

Til tross for innsatsen for å komme seg opp igjen har Jensen fremdeles krefter til å være med å kjempe i finalen. Inn i Grisabakken siste gang plasserer han seg godt fremme, det samme gjør han inn mot spurten i Vågen, i Stavanger.

Her spurter han utrolig nok inn til en fjerdeplass, og sikrer seg dermed også den samme plasseringen i sammendraget.

- Jeg kan ikke si meg noe annet enn veldig fornøyd, det kan jeg ikke. Noen mørke tanker etter det sidevindsstrekket, men ingen gav opp og utrolig godt å kunne gjøre en sånn jobb.

- Helt optimalt så hadde jeg nok klart en tredjeplass. Jeg var litt mye ut i vinden, men det spiller ingen rolle akkurat nå.

Sammen med støtteapparat og lagkamerater er gleden svært stor etter målgang. Sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen er også letter etter at elevene hans reddet dagen.

- Fjerdeplassen i dag smake definitivt som en pallplass. Når August kommer i mål på fjerdeplass i dag så vet vi at han har fjerdeplassen sammenlagt også, og det smaker sinnsykt godt.

Han mener heller ikke at Team Coop, som lokallaget, skuffet da værforholdene utspilte sin rolle.

- Det er akkurat det vi ikke gjør. Vi levere varene i dag og jeg er utrolig stolt av guttene at de gjør den jobben de gjør når vi først sitter i den situasjonen. Det er litt etterpåklokskap og sitte og si at man skal sitte der og der, men nå blir situasjonen slik og da gjør vi det beste ut av den.

Men han hadde imidlertid ingen tro på at dagen til slutt skulle ende som den gjorde.

- Jeg var jo hundre prosent sikker på at de ikke kom til å komme opp igjen.

PS: Med nok en topplassering på dagens etappe av Tour de Fjords kompletterer Jensen en meget imponerende statistikk. De siste to ukene har han vært topp ti på alle etapper i Tour of Norway og Tour des Fjords, og aldri dårligere enn nummer ni.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Hele Norges coronakart