Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi driver ikke med torskefiske

Høy temperatur i Fotball-Norge.

(Dagbladet.no): Brann klatret helt til topps på tabellen i går kveld. Sånn sett burde alt vært fryd og gammen i Bergen.

Molde - Brann 0-2

Charlie Miller dundret inn ledelsen i Molde, etter et vakkert angrep. Skotten er likevel forbannet i dag, fordi han ble tatt av banen i går kveld.

- Det har skjedd i alle kampene nå, utenom én. Jeg spiller heller ikke i ønskeposisjonen min, jeg føler ikke at dette er lett. Nå vil jeg gjerne vite hva Mons tenker, sier Charlie til Bergensavisen.

Derfor får trener Mons Ivar Mjelde besøk i dag. Han har ikke forståelse for at skotten klager når han får 62 minutter.

- Spør de som sitter på benken, de er forbannet fordi de ikke får spille, sier Mjelde til Bergens Tidende.

Hos Molde er det manglende uttelling som gir hodepine i dag.

- Dette var en kamp der vi sto distansen veldig bra, vi dominerte spillemessig, og det var vi som skapte sjansene. Dessverre fikk vi ikke ballen i mål, sier Daniel Berg Hestad til Romsdals Budstikke.

LIKTE IKKE PIPING: Tom Nordlie krever mer av Start-fansen.
LIKTE IKKE PIPING: Tom Nordlie krever mer av Start-fansen. Vis mer

Tromsø - Odd Grenland 0-0

Like skuffet er Ole Martin Årst. Han brente straffen som kunne gitt TIL årets første trepoenger.

- Ole Martin vet inderlig godt at straffe skal være mål, sier trener Ivar Morten Normark til Bladet Tromsø.

Normark gleder seg likevel over «årets beste kamp». Og Årst tar gjerne skylda for at det bare ble ett poeng.

- Jeg gjorde ikke så mye annerledes enn normalt. Men straffe skal jo være mål, sier Årst.

Keeperen som reddet, Odds Rune Jarstein, stoppet mange forsøk fra vertene.

- Nå skal jeg ikke ta all æren alene. Forsvaret gjorde en fantastisk jobb, sier 21-åringen til Varden.

Fire timer før avspark, på hotellrommet, hadde han allerede dagdrømt om en straffe fra nettopp Årst, skriver Telemarksavisa.

- Vi driver ikke med torskefiske

- Det er helt utrolig, men i dag gikk jeg gjennom absolutt alle tenkelige situasjoner og til slutt var jeg innom en straffesituasjon som inkluderte Ole Martin Årst.

Vålerenga - Viking 1-0

VIF jubler stort over sesongens første seier, og lagets første trepoenger siden september 2005.

- Vi har i alle fall begynt bedre enn vi avsluttet i fjor, sier trener Kjetil Rekdal til Dagsavisen.

VIF-sjefen er ikke fornøyd med spillet, det samme gjelder Christian Grindheim.

- Godt å få en arbeidsseier og endelig å ha marginene på vår side. Dette var ikke noen maks kamp, men nå er vi ubeseira på hjemmebane, sier landslagsspilleren.

Viking-trener Tom Prahl var kritisk til sine spillere i går kveld, direktør Egil Østenstad går lenger i Rogalands Avis etter null seirer på fem forsøk.

- De som er utpå her må ta atskillig mer ansvar enn de gjør. Slik jeg ser det er det bare et par-tre spillere som tar skikkelig ansvar, sier Østenstad til Rogalands Avis.

Overfor Stavanger Aftenblad anklager den tidligere Premier League-proffen spillerne for å ikke bry seg.

- Det krever skjerpings.

Ham-Kam - Lillestrøm 1-2

Ham-Kam-leder Lars Tjærnås er opprørt over LSKs straffe som ga utlikningsmålet, selv om dommeren la seg flat i går kveld. Den tidligere VIF-treneren mener dommerkorpset må lære seg hva som er hands, uthaling av tid og holding.

- Jeg kan ikke skjønne annet at alle må på skolebenken og terpe på hva som er forseelser, og hva som ikke er det. Nå spriker det for mye, sier Tjærnås til Hamar Arbeiderblad.

Og legger til:

- Det kan ikke være sånn at straffer skal kvotefordeles. Vi driver ikke med torskefiske. Straffer må være riktige.

LSK-trener Uwe Rösler kom i fokus etter kampslutt, da det ble fingerpeking og munnbruk mot hamarlagets assistent Tom Jacobsen.

- Det er glemt fra min side, sier Rösler til Romerikes Blad.På grunn av TV2s bilder kan det hende tyskeren blir minnet på det igjen - av NFF. Også Jakobsen innrømmer fingerfekting.

- Det har vi ikke tatt stilling til. Vi gjennomgår runden nå, sier NFFs informasjonssjef Roger Solheim til Dagbladet.no i ettermiddag.

Sandefjord - Lyn 2-2

Ikke mange hadde trodd at Andreas Tegström ville lede toppscorerlisten i Tippeligaen. I dag beroliger svensken fansen i Sandefjords Blad - han kommer ikke til å bli lokket av andre klubber.

- Jeg ønsker ikke å flytte på meg. Vi trives så bra i Sandefjord, og familien er det viktigste for meg. Det er den som gjør at jeg har det så bra som jeg har det. Scoringer på fotballbanen er bare et pluss, sier Tegström.

Han scoret to i går, men har ikke fått noen tilbud fra andre klubber siden han kom fra det tredje nivået i svensk fotball i 2005.

Et annet spisskjøp som er blitt suksess er Lyns Espen Hoff, som reddet osloklubben med to mål i går.

- Jeg er ikke overrasket over at han scorer to mål. Espen er målfarlig, sier Lyn-trener Henning Berg til Aftenposten.

Start-Fredrikstad 0-0

Start-trener Tom Nordlie refset både spillere og supportere etter den målløse kampen i går kveld. Han sier til Fædrelandsvennen at laget ikke leverte nok innsats før pause.

Start-publikummet får strekk fordi de ikke støttet laget.

- Jeg aksepterer at folk som har betalt penger for å se oss underholde, ikke jubler vilt når vi spiller dårlig. Men når de buer vilt fordi det kommer to dårlige pasninger på rad, da blir jeg forbannet, sier Nordlie til avisa.

Marius Johnsen synes fjorårets sølvvinnere mangler rytme og entusiasme, men ergrer seg over suseren som traff tverrliggeren.

- Utrolig surt at ikke den gikk inn. Jeg traff ballen godt, sier backen.

I Fredrikstad er de ganske så fornøyd med det ene poenget. FFK har nemlig ikke holdt nullen i to kamper på rad siden mai i fjor, skriver Fredriksstad Blad.- Vi har møtt gode motstandere i innledningen av sesongen, og er ikke misfornøyd med poenghøsten så langt. Det er bare kampen mot Brann vi ikke er tilfreds med det ene poenget. Da burde vi hatt alle tre, sier trener Knut Torbjørn Eggen til avisa.

• Din kommentar: Hva var høydepunktet i gårsdagens kamper?

IRRITERT SKOTTE: Charlie Miller scoret et praktfullt mål i går. Men han får verken spille i favorittposisjonen eller fullføre kampene med Brann. Derfor skal han i møte med treneren.
SYNDEBUKK: Ole Martin Årst brente straffe og sier det rett ut: Det burde blitt mål.
FEILDØMT STRAFFE: Her netter Arild Sundgot fra 11-meteren, etter at en Ham-Kam-back handset utenfor straffefeltet.
TOPPSCORER: Andreas Tegström har nettet fem ganger i år, og vil bli i hvalfangstbyen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling