Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi dro i hver vår retning, men den rikket seg ikke

Dockal måtte opereres i natt.

Stabæk - Rosenborg 0-2

(Dagbladet): RBK-toppscorer Borek Dockal måtte byttes ut med Steffen Iversen noen minutter før pause i går, etter å ha fått en Stabæk-spiller over seg i en duell.

Sammenstøtet resulterte i en finger ut av ledd - og den nektet å komme på plass igjen tross iherdige forsøk fra støtteapparatet til begge lag.

- Vanligvis får vi den på plass igjen når vi kommer til så tidlig. Jeg og Arne Røde (Stabæk-lege) dro i hver vår retning, men den rikket seg ikke, sier RBKs medisinske koordinator Haakon Schwabe til Dagbladet.

Dockal måtte kjøres til Bærum sykehus, der han ble operert i natt.

- Operasjonen gikk bra. Det er ikke noe brudd, den var bare ute av ledd.

- Vil han være raskt tilbake på banen igjen?

- Vi må avvente operasjonsrapporten for å kunne si hvor lenge han er ute. Men dette trenger ikke være altfor alvorlig, vi må se hva som trengs av støtte for å gi beskyttelse til fingeren. Enten må vi lage en liten gips eller ordne en annen form for støtte. Han skal være relativt raskt i gang igjen, sier Schwabe.

DRO I HVER SIN RETNING: Haakon Schwabe i RBK og Arne Røde i Stabæk. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
DRO I HVER SIN RETNING: Haakon Schwabe i RBK og Arne Røde i Stabæk. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Han sier at smerten ikke nødvendigvis var så stor som det kunne se ut som ute på banen.

- Når adrenalinet raser i kroppen er det ikke så vondt, smerten kommer etter hvert. Vi fikk satt lokalbedøvelse ganske fort, etter seks, sju minutter inne i garderoben. Det tok vekk noe av smertene. Borek virket fattet, sier han.

Tsjekkeren kommer til Trondheim i ettermiddag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media