- Vi dumma oss ikke ut

BERLIN (Dagbladet): Lagkaptein Susann Goksør (27) trodde at hun var moden for oppgaven: Å lede de norske jentene til seier over Danmark og VM-gull. Hun tok skammelig feil. - Til det var Danmark altfor gode og vi altfor dårlige, sier hun.

Ikke er det første gangen Susann Goksør svikter ved de største anledningene. Vi får håpe det var den siste.

- Det er i grunnen ikke så mye å si om denne kampen. Den taler sitt eget språk. Vi ble rundspilt. Var sjanseløse, sier Susann.

I semifinalen mot Tyskland var det hun som tok ansvaret da nervene meldte seg hos de norske jentene. I går var hun plutselig den mest nervøse og slurvende av alle.

- Er det pinlig å bli utklasset?

- Vi ble overkjørt. Selvfølgelig er det det. Etter hvert skulle vi liksom skynde oss for å ta igjen danskenes ledelse. Var ikke tålmodige nok og valgte kjappe løsninger, sier hun.

Det er slike motstandere - de stressede og motløse - Danmark elsker å spille mot. Da er de umulige å slå. Det visste Susann Goksør. Men fant ingen mottrekk.

Verre i fjor

Like før jul i fjor tapte Norge 25-23 for Danmark i EM-finalen. Det var ifølge Goksør en vondere opplevelse enn gårsdagens nedsabling.

- Ja, i fjor følte jeg at vi hadde dumma oss ut. Vi hadde initiativet i EM-finalen, men ga det fra oss.

- I dag var Danmark i sitt ess. De er knallgode i medgang. Umulige å slå. Vi dumma oss ikke ut. Var bare ikke gode nok, sier hun.

- Hvorfor gikk det galt?

- Det har litt med lynnet å gjøre. Vi måtte kjempe dem ut av stilen, få dem til å tvile på seg sjøl. Istedenfor er det vi som blir anspente, sier Susann.

Drapene påvirket

Drapene på to danske supportere like etter Norges semifinale-seier over Tyskland, gikk ifølge Susann sterkt innpå de norske jentene.

- Det er grusomt. Man sender liksom ungene på idrettsarenaen for at de skal være trygge.

På spørsmål om det påvirket jentene under kampen, svarer hun:

- Det var en utfordring, nei uff, jeg gidder ikke å si mer om dette.

Gir seg ikke

Siden 1988 har Susann Goksør spilt på landslaget uten opphold. Men sjøl om hun var skuffet like etter kampen, har hun ingen planer om å gi seg etter norsk VM-sølv, kanskje den beste prestasjonen Norge har gjort noen gang. Hun er ikke mett.

- Nei, jeg fortsetter, bekrefter hun.

- Vi kan ikke gå og grave oss ned. Vi er de eneste norske håndballjentene som har VM-sølv, sier hun.

- Men det var gull som var målet denne gangen?

- Jeg får si som Trine Haltvik sa her nede i garderoben: Vi må øve for å ta gull. Hun brukte faktisk fem NM-finaler før hun vant gull.

- Hva nå, Susann?

- Nå skal vi hjem og synge julen inn sammen med Sølvguttene.