- Vi ender i toppen

Etter å ha vært med på å slå Vålerenga 11. mai foran 20000, forlot Steven Lustü (31) Lyn til fordel for Danmark og fotball-VM. I går var han på sin første trening i Oslo. - Det var en meget god opplevelse å følge Lyn på nettet under VM, sier Lustü.

Han er ikke i tvil om at Lyn ender i toppen i årets Tippeliga.

- Og jeg ser ikke bort fra at vi kan vinne, sier han.

Steven Lustü fikk ikke spille ett eneste minutt på midtstopperplass i Danmarks kamper mot Uruguay (2- 1), Senegal (1- 1), Frankrike (2- 0) og England (0- 3). Men skuffet var han ikke.

Koreansk sang

- Jeg opplevde fotball-VM veldig stort, også mediamessig, sier Steven. - Under oppholdet vårt i Sør-Korea bodde vi på et sted hvor det ikke fantes mennesker. Likevel dukket det opp 30 koreanere som hadde laget en sang til oss.

Rundt Danmarks kamper var det masser av folk, show og sikkerhet, og det siste ble til voldsomme opplevelser.

- På flyplasser ble det ryddet plass for - både i Korea og Japan, sier Steven. - For det var tusenvis av mennesker som ville ha autografer.

Han syns det hele nesten ble uvirkelig, og etter hvert måtte laget gå andre veier for ikke å skrive autografer i timevis.

- Det var nesten som et Beatles-hysteri, ler han.

Fortsatt Danmark

De danske spillerne trodde de hadde en god sjanse mot England, men fikk som kjent en ulykkelig start.

- Vi spilte bra, men skapte ingen sjanser, sier Lustü. - Mange lag gråt da de ble slått ut - det gjorde ikke vi.

Steven Lustü har absolutt ikke tenkt å gi opp det danske landslaget, og ser det som en fordel at han spiller på et norsk topplag.

- Jeg håper på en plass i troppen når vi møter Norge i EM-kvalifisering på Ullevall til høsten.

- Hvordan forklarer du at Lyn stadig leder Tippeligaen?

- Suksessen til Lyn skyldes først og fremst gode spillere, og et godt samhold, og så kjemper vi for hverandre.

FAMILIEN PÅ TRENING: Steven Lustü hadde sin første trening med Lyn i går. Kona Charlotte og datteren Kristine var også med. - Vi trives veldig godt i Oslo, og når sola skinner kan du nesten ikke bo i et bedre land, sier Steven Lustü til Dagbladet.