Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi er 50 prosent friskmeldt

Åge Hareide fornøyd med å stoppe tapsrekka.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): 2-2 mot VM-klare Paraguay på Ullevaal stoppet Åge Hareides dystre tapsrekke på fem kamper. Og selv om sjansestatistikken Hareide fikk i hånda etter kampen viste 11-3 til Norge, endte det med 2-2 i omsatte sådanne.

- Jeg syns vi hadde fortjent å vinne, og jeg syns spillerne hadde fortjent en positiv opplevelse med seier, men det ble en sånn femti prosents lindring av tapsrekka vår da, sier landslagssjefen etter kampen.

- Alt i alt var dette en positiv opplevelse for oss, og noe å ta med videre inn mot kampen mot Sør-Korea.

Uten publikumstekke

Det offisielle publikumstallet på Ullevaal onsdag kveld endte på litt over 10 000. I realiteten var det nok enda færre som faktisk overvar landslagsforestillingen, men Hareide ønsket å trekke fram supporteralliansen etter kampen.

- Jeg har lyst til å takke dem spesielt for at de tok tak på tribunene, og holdt livet i gang, sier landslagssjefen.

Han forstår at fem tap med til tider begredelig spill ikke akkurat får den norske fotballsupporteren til å renne ned forbundets lokaler i jakten på billetter til en privatlandskamp mot Paraguay.

Samtidig håper han forestillingen onsdag kan gjøre folk lystne på å se landslaget igjen. De offensive bevegelsene i gårsdagens kampog antallet kvalifiserte målsjanser, tyder i hvert fall på at Norge er i ferd med å finne tilbake til spillet de leverte i begynnelsen av Hareides landslagsperiode.

HØYRELØSNINGEN? Åge Hareide mener Fredrik Strømstad spilte en god landskamp. Foto: SCANPIX
HØYRELØSNINGEN? Åge Hareide mener Fredrik Strømstad spilte en god landskamp. Foto: SCANPIX Vis mer

- Det blir et tungt løp om vi må score tre mål i hver kamp for å vinne. Men det var ikke det defensive som var fokus i dag, det var de offensive bevegelsene som gjør at vi kan holde i ballen, forklarer landslagssjefen.

Svarene var i hvert fall entydige på at Norge kan holde i ballen, og både Martin Andresen og Tommy Svindal Larsen skapte den nødvendige roen sentralt for å få det til.

- Ville vinne

Og da kampen dro seg mot de magiske nitti minuttene så det ut som om det å holde i ballen var bra nok. For begge lag.

- Var det viktigste å ikke tape i dag, Hareide?

- Da har ikke vi sett samme kamp. Spillerne ble litt slitne mot slutten, men alle ville gjerne vinne kampen. Men så ble det 2-2 da, og bare en liten friskmelding i stedet, sier Hareide med et smil.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling