- Vi er aldri blitt så ydmyket

BOSTON (Dagbladet): - Dette er det mest ydmykende jeg har vært med på noen gang, sier Linda Medalen (34) til Dagbladet etter 0- 5-tapet mot Kina i semifinalen. Den 150. landskampen ble hennes største mareritt så langt i fotballkarrieren.

- Helt fra starten av var det tydelig hvem som var proffer og hvem som var amatører. Vi løp for sakte, tapte andreballene og slapp inn fire mål på dødballer. Slikt skal ganske enkelt ikke gå an, sier Linda Medalen.

Hun tror fortsatt på norsk medalje, og at USA blir verdensmester.

- Vi skal reise oss, og lar oss ikke ydmyke en gang til. Selv om Brasil er et sterkt lag, skal vi komme hjem med medaljer, sier Linda Medalen med tanke på lørdagens bronsekamp i Los Angeles.

- Utspilt

Landslagstrener Per-Mathias Høgmo trodde nesten ikke sine egne øyne da målene rant inn bak keeper Bente Nordby på Foxboro Stadium i Boston.

- Jeg hadde ikke trodd at Kina var så gode, og at vi skulle være så trøtte i beina. Vi kom på etterskudd fra start, og hadde tapt kampen før vi fikk vår første målsjanse. I perioder ble vi utspilt.

- Vi fikk en smell, men skal samle oss og gjøre en god jobb mot Brasil, sier Per-Mathias Høgmo.

Assistenttrener Jarl Torske syntes det var kinesere overalt i de 90 minuttene semifinale-marerittet varte.

- De var bedre enn oss på alle områder, og ga oss en sjokkopplevelse. Helt fra fløyta gikk, var det klasseforskjell. Kineserne fikk de rommene de drømte om, og spilte oss ut. Resultatet lyver ikke, sier Jarl Torske.

- Ikke knekt

Etter tidenes største nederlag blir bronsefinalen enda viktigere enn noen gang før.

- Vi lar oss ikke knekke og skal ta godt vare på den siste medaljesjansen, sier midtstopper Gøril Kringen.

- Nå er det bare å lade batteriene på nytt. Vi hadde ikke en sjanse mot kineserne, men går ikke på to smeller på rad, sier angrepsspissene Marianne Pettersen og Ann Kristin Aarønes.