- Vi er alle helter

NIIGATA (Dagbladet): Danmark-England 0-3. - Det har vært mange sjokk allerede i dette mesterskapet så hvorfor..., sier David Beckham og stopper midt i svaret på hvem han helst ønsker seg i kvartfinalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Du trenger ikke synske evner for å skjønne at... «kan ikke Belgia slå Brasil» var ordene han svelget. I morgen sitter kapteinen over alle fotballkapteiner, Sven Gøran Eriksson og resten av England ute på Awaji Island utenfor Kobe og ser kvartfinalemotstanderen spille seg fram på TV. Det var et faktum David Beckham koste seg med i natt japansk tid. For jobben er gjort - England er blant de siste åtte.

David Beckham - som fortsatt går for halv maskin etter beinbruddet - har én scoring og tre målgivende pasninger. Det betyr at han har vært direkte involvert i fire av Englands fem VM-scoringer. - Vi er veldig glade, sier Beckham og flytter fokus over på kollektivet. - Og i mine øyne er vi alle helter. Og etter denne seieren er vi tre kamper unna finalen. Det er en mindre enn før vi møtte Danmark.

For England er 3- 0 over Danmark det største som har skjedd ball-øya så langt i dette mesterskapet. For David Beckham er det annerledes.

- For meg personlig er det som skjedde mot Argentina fortsatt det største.

Jeg kan ikke sammenlikne det som skjedde her mot det jeg følte i den kampen. Men jeg er ikke viktig - det er laget som betyr noe. Og i første omgang mot Danmark viste vi at vi er gode nok på dette nivået. David Beckham gikk sin egen takke-runde på stadion etter triumfen. Og han gjorde det i egen drakt. For sjøl om det var noen dansker som ville bytte til seg trøya hans valgte Englands kaptein å takke fansen i uniform.

Alt annet ville vært en fornærmelse mot de nesegrus beundrende.

Sørensens kjempetabbe

CAPTAIN FANTASTIC: - Jeg er ikke viktig - det er laget som betyr noe, sier en beskjeden David Beckham etter seieren over Danmark.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer