Russisk skiskytter omkommet:

- Vi er alle i sorg

Den russiske skiskytteren Igor Malinovskij (25) omkom i en helikopterulykke i helga.

HELIKOPTERPILOT: Skiskytteren Igor Malinovskij (25) omkom i en helikopterulykke i helga. Selv var han også helikopterpilot. Foto: Privat/Instagram
HELIKOPTERPILOT: Skiskytteren Igor Malinovskij (25) omkom i en helikopterulykke i helga. Selv var han også helikopterpilot. Foto: Privat/Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den russiske skiskytteren Igor Malinovskij omkom søndag morgen da han fløy helikopter over en vulkan i den østlige delen av Kamchatkaregionen, som ligger helt øst i Sibir, i Russland. Det bekrefter det russiske skiskytterforbundet søndag.

Skiskytteren (25) dro med et helikopter av typen Robinson lørdag 16. juli, men kommunikasjonen med helikopteret ble brutt, og helikopteret kom ikke tilbake.

Helikopteret ble funnet utbrent søndag formiddag av redningsmannskaper, 13 kilometer fra vulkanen Uzon.

I tillegg til Malinovskij var det to passasjerer i helikopteret. Det var ingen som overlevde ulykken, ifølge departementet for beredskap, gjengitt av skiskytterforbundet.

- I sorg

Det russiske skiskytterforbundet uttrykker sin dypeste medfølelse med Igors familie og venner.

- Vi er alle i sorg. Han var en sentral del landslaget i lang tid, og hadde store ambisjoner. Hele laget har fulgt med på nyhetene de siste 24 timene. Dette er en tragedie, først og fremst for han som person, men også som utøver, sier den russiske landslagstreneren Jurij Kaminsky til Match TV.

Vladimir Dratsjev, tidligere skiskytterpresident i Russland, sier også at ulykken er en tragedie.

- Dette er en tragedie for idretten vår og for landet. Igor var et stort talent i skiskyting, så vel som i helikopterflyging. Han var sterkere enn andre, men dessverre mistet han livet i et risikofylt yrke.

Skal etterforske ulykken

Ifølge guvernøren i Kamtsjatka, Vladimir Solodov, var det et lavt skydekke i det området der helikopteret krasjet, et ugunstig vær for helikopterturer.

Solodov skriver på sosiale medier, ifølge skiskytterforbundet, at myndighetene vil gjennomføre en etterforskning og fastslå årsaken til og omstendighetene rundt krasjet av helikopteret som var privat.

Malinovskij hevdet seg i skiskyting fra ung alder, og tok fem VM-gull allerede som junior. Parallelt med skiskytterkarrieren har han også utdannet seg som helikopterpilot.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer