- Vi er artistene i sirkuset

Ole Einar Bjørndalen og Frode Andresen er langt fra fornøyd med det de tjener på idretten sin. - Vi er artistene i sirkuset, og fortjener mer, sier Andresen.

Premiepengene i verdenscupen i skiskyting er doblet siden forrige sesong. Likevel vil de norske VM-favorittene Ole Einar Bjørndalen og Frode Andresen ha mer av potten.

- Vi fortjener mer av pengene som kommer inn i systemet, sier Frode Andresen til Adresseavisen.

Hans to verdenscuptriumfer i Østersund rett før VM resulterte i to ganger 9000 tyske mark, tilsammen 75.000 kroner. For sin verdenscupinnsats så langt denne vinteren har Frode Andresen og Ole Einar Bjørndalen blitt belønnet med premiepenger på henholdsvis ca 223.000 og 260.000 kroner.

Ole Einar Bjørndalen sitter i skiskytternes «fagforening» og forhandlet foran denne sesongen frem en avtale som fordoblet utbetalingene i forhold til forrige sesong.

Ikke drivkraften

- Pengene er ikke drivkraften i det jeg holder på med, men jeg mener at vi løperne fortjener minst det vi har i dag. Vi er produktet IBU selger TV-rettigheter til, og med de summene det nå er snakk om i kontraktene fortjener vi en større andel, sier verdenscup-toeren fra Simostranda.

VM-gull i Holmenkollen gir bare medalje og verdenscup-poeng, ingen premiepenger.

For sammenligningens skyld: Skiskytterne tjener 37.000 kroner for en seier i verdenscupen. Langrennsløperne får omtrent det dobbelte. En hoppseier betales med 150.000 og en alpinseier med rundt 250.000 kroner.