Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi er atleter selv om vi spiller i undertøyet

- De ville blitt både gule og blå i møte med Bergen Storm, sier sportslig leder.

||| (Dagbladet.no): Kvinnelaget «Denver Dream» som spiller amerikansk fotball, ble satt sammen etter en audition i fjor. Laget er nå i gang med å spille ligakamper i den amerikanske undertøysserien.

Ifølge ABC News mener kvinnene at de er atleter selv om de spiller i undertøyet.

Thomas Midtun er sporslig ansvarlig i Bergen Storm og følger nøye med på NFL. Han har fått med seg at fenomenet, som før var pauseunderholdning i den årlige publikumssuksessen Super Bowl, nå har fått sin egen liga.

- I pausekampen under Super Bowl, hadde de bare rasket sammen noen modeller. Nå er de mer permanente på laget, sier Midtun, som tror det først og fremst dreier seg om et showkonsept på linje med wrestling.

Allerede i 2004 slapp lettkledde fotballjenter til under Super Bowl, i en spillpause fikk publikum et «Lingerie Bowl»-show. Innslaget ble raskt populært, og er akkurat hva det høres ut som: Amerikansk fotball utført av kvinner i sports-bh-er og små shorts.

TØFFE TAK: Sportslig leder i Bergen Storm tror jentene i undertøysligaen ville slitt med å stoppe dem. Foto: Geir Knudsen.
TØFFE TAK: Sportslig leder i Bergen Storm tror jentene i undertøysligaen ville slitt med å stoppe dem. Foto: Geir Knudsen. Vis mer

- Fenomenet har nok omtrent samme appell som det norske bladet Mann, sier Thomas Midtun.

Whitney Tatum er wide reciever på Denver Dream og har spilt amerikansk fotball siden hun var fire år gammel.

- Jeg elsker sport. Jeg spilte rugby på høyskolen og elsker å takle. Jeg liker all fysisk sport, sier Tatum til ABC News.

I undertøysligaen stiller jentene med sju kvinner hver på banen. Det er et fullkontaktspill og jentene er beskyttet av hjelmer og kne- og skulderbeskyttere. I 2009-2010-sesongen skal ti lag møte hverandre i kamp om den gjeveste tittelen.

UBESEIRET: Bergen Storm er ubeseiret i årets 2. divisjon, men sliter alikevel med å få publikum til kampene. Sportslig leder Thomas Midtun vurderer å spørre koner og kjærester om å stille opp med lettkledd underholdning, men tror nok svaret blir nei. Foto. Geir Knudsen.
UBESEIRET: Bergen Storm er ubeseiret i årets 2. divisjon, men sliter alikevel med å få publikum til kampene. Sportslig leder Thomas Midtun vurderer å spørre koner og kjærester om å stille opp med lettkledd underholdning, men tror nok svaret blir nei. Foto. Geir Knudsen. Vis mer

Midtun tror nok jentene kan bli flinke.

- De kan jo fotball der borte, så det er jo naturlig at de utvikler seg om de trener, sier Midtun.

- Jeg tror jentene hadde blitt både gule og blå om de skulle spilt mot oss, sier Midtun på spørsmål om hvem som hadde kommet best ut av en kamp mellom Bergen Storm og Denver Dream.

- Men hadde vi tapt, måtte vi ha gått i skammekroken, sier Midtun som kan skryte av at seniorlaget til Bergen Storm gikk ubeseiret gjennom vårsesongen og kommer til å søke om opprykk til 1. divisjon neste år.

I Norge er ikke amerikansk fotball en publikumsmagnet. Midtun tror det dreier seg om at bare en brøkdel av befolkningen kan reglene i spillet.

- Vi er atleter selv om vi spiller i undertøyet
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling