Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi er avhengige av hjelp

Curlinggutta er frustrerte, vurderer å legge opp.

TAPTE: THomas Ulsrud og resten av curlinggutta røyk ut av OL i dag. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet
TAPTE: THomas Ulsrud og resten av curlinggutta røyk ut av OL i dag. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Norge tapte den ekstremt viktige omspillskampen mot Storbritannia da David Murdoch fastsatte sluttresultatet til 6-5.
 
- Dette er jævlig surt. Jeg hadde aldri tenkt at jeg skulle stå her med dere nå og snakke om et tap, sier skip Thomas Ulsrud til Dagbladet.

Det betyr at Ulsrud og co. ikke får muligheten til å kopiere OL-sølvet de tok i Vancouver i 2010.
 
Nå vurderer flere av gutta å legge opp.

- Først og fremst er jeg jævelig gammel. Vi har ikke tatt den diskusjonen enda, men jeg tror det blir vanskelig å fortsette. Alle konkurrentene vi møter, spiller curling på heltid og det er jobben deres. Slik er det ikke for oss, forteller Ulsrud.
 
Millionsatsing I Storbritannia satses det stort på curling. Storbritannia, hvor alle gutta representerer Skottland, skal ha fått seks millioner til sin curling-satsing, ifølge landslagsspiller Christoffer Svae.
 
Slik er det ikke for de norske gutta.
 
- Vi får A-stipend av Olympiatoppen og er privilegerte, men blant våre konkurrenter er det mye mer penger i omløp. Jeg skal ikke bare klage på det, men jeg tror nok vi hadde blitt bedre om vi kunne trene mer og jobbe mindre, sier Ulsrud til Dagbladet.
 
- Et par av gutta på laget er småbarnsforeldre i full jobb, også skal de ut og trene på kvelden. Samtidig som motstanderne dine trener hele dagen, da sier det seg selv at motstanderne dine blir bedre til slutt, sier han.
 
Derfor er kapteinen i laget nå fryktelig usikker på om han fortsetter.
 
- Vi må ta en rund på det med landslagstrener Pål Trulsen og Olympiatoppen. Hva som skjer, det skal ikke jeg stå her og si nå, jeg er litt for skuffa til å ta den runden rett etter dette sure tapet, sier 42-åringen.
 
Driver privat Privat har kaptein Ulsrud tatt fri fra jobben og drevet som heltids curlingspiller i litt over ett og et halvt år.
 
- Sånn som jeg driver nå så går jeg i minus av å være OL-utøver. Det er et valg jeg har tatt selv, men det er ikke bærekraftig i lengda. Derfor er jeg nå fryktelig usikker på om jeg stiller til neste OL. Jeg teller på knappene, sier Ulsrud.
 
- Men vi er gode venner alle i laget og jeg elsker curling, så det er absolutt noe jeg kan tenke meg, sier han.
 
Mange om beinet I tillegg er Ulsrud fullstendig klar over at Olympiatoppen har flere idretter som støtten skal spres til, enn hva tilfellet er i for eksempel Storbritannia.
 
- Ja, vi er jo en nasjon som driver med mye vinteridrett. Så det er klart at det er mange som skal ha en bit av kaka, det er vi klar over, sier "skipen".
 
- Likevel — vi kan ikke drive slik vi gjør i dag, så noe må endres, sier Ulsrud.
 
Etterlyser midler Christoffer Svae har spilt solid i OL. Han etterlyser mer økonomisk hjelp hvis dette laget skal fortsette å spille sammen og satse mot OL-gull i Pyongchang om fire år.
 
- Vi må diskutere hvordan vi gjøre. Vi er avhengig av økonomiske hjelp. Vi må få inn en sponsor. Vi trenger en sponsor sårt. Sånn — nå har jeg sagt det, sier Svae til Dagbladet
 
Han forteller at folk kanskje tar litt for lett på det å være curlingspiller.
 
- De færreste ser oss på fire år. De fleste tenker at vi nok er like gode som for fire år sida, men slik er det ikke. Når Storbritannia får seks millioner til å satse på curling, så trenger du ikke akkurat gå på jobb før du skal trene, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!