PERFEKT TREFF: Christer Kleivens drømmemål mot Anthony Annan og Rosenborg var en oppvisning i behersket skuddteknikk. Unggutta i norsk toppserie har tekniske ferdigheter på et nytt nivå, mye takket være ballbingene, mener Kleiven.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
PERFEKT TREFF: Christer Kleivens drømmemål mot Anthony Annan og Rosenborg var en oppvisning i behersket skuddteknikk. Unggutta i norsk toppserie har tekniske ferdigheter på et nytt nivå, mye takket være ballbingene, mener Kleiven. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

- Vi er ballbinge-generasjonen

Christer Kleiven forklarer drømmemålet mot Rosenborg.

||| LERKENDAL (Dagbladet): Etter å ha scoret det som kan ha vært årets mål, i andre serierunde, var det en strålende fornøyd Christer Kleiven som måtte svare på alt av mulige og umulige spørsmål etter kampen mot Rosenborg.

Det var en herlig blanding av ydmykhet og ungdommelig pågangsmot som preget 21-åringen.

- Jeg tror egentlig bare det er en veldig dårlig corner av Bolaños som finner veien til meg utpå seksten. Jeg skulle vel bare stå i retur. Jeg fikk kjempetreff, men det var langt fra innøvd. Heldigvis fikk jeg ballen på høyre — venstrebeinet er helt dødt, sier han.

Kleivens Start gikk kraftfullt til verket mot den regjerende seriemesteren og hvis vi skal tro midtbanespilleren var dette ingen tilfeldighet.

- Klart vi må dra til. Man kan ikke gå rundt å ha respekt for motstanderen — da har vi jo tapt før kampen har begynt.

Start-helten fikk mye skryt av både Ole Martin Årst og Knut Tørum for sitt spill i gårsdagens kamp og på treningsfeltet til daglig.

- Vi skal være forsiktige med å bli for kjepphøye etter et par gode prestasjoner, men i dag får både Christer og Ole Martin velfortjent og velbegrunnet skryt, sier Tørum

At Kleiven ser ut til å få sitt definitive gjennombrudd i Tippeligaen i år er en del av en langsiktig jobbing både av han og norsk fotball.

- Vi spiller ballbesittende, men vi er ikke alene om det. Se for eksempel på Vålerenga. De unggutta der leker seg jo med ballen på midten. Vi er en del av ballbingegenerasjonen. Vi er vant til at det er sånn fotball skal spilles, sier Kleiven.

Kan man håpe på flere norske stortalenter som følge av denne satsingen?

UTAGBART: Daniel Örlund hørte bare susen av skuddet.Foto : Arve Johnsen, Digitalsport
UTAGBART: Daniel Örlund hørte bare susen av skuddet.Foto : Arve Johnsen, Digitalsport Vis mer