-  Vi er bedre enn i fjor

Ham-Kam har scoret ett mål på tre kamper og ligger nest sist på tabellen. Likevel mener Ståle Solbakken laget har spilt bedre enn i fjor.

BRISKEBY (Dagbladet): Heller ikke i går scoret Ham-Kam. Det gjorde i og for seg ikke Viking heller, og kampen på Hamar endte uavgjort.

Etter ni serierunder har Ståle Solbakken fattige åtte poeng. Siste scoring kom i 1- 1-kampen mot Fredrikstad 5. mai. Bare Odd Grenland ligger dårligere an på tabellen.

-  Bunnlag

-  Dette er ikke noe moro, sier Ståle Solbakken til Dagbladet.

Han har fått tilnavnet «Salvatore» på Hamar etter opprykket i 2003 og en strålende debutsesong i Tippeligaen i fjor. Da lå de på tredjeplass etter ni serierunder med dobbelt så mange poeng som nå.

Dette året er situasjonen en helt annen, og i går kom «bare» 4411 tilskuere til Briskeby.

-  Jeg vet ikke hvorfor det har gått sånn og hva vi skal gjøre for å endre det. Vi har spilt bedre enn vi gjorde i fjor, skapt nesten dobbelt så mange sjanser som i fjor, men likevel må vi innfinne oss med at vi er et bunnlag, sier en skuffet, men fattet Solbakken.

Lagets bestemann i går, venstreback Jarl André Storbæk, har klokkertro på at det kommer til å ordne seg for Ham-Kam snart.

 SINT: Ståle Solbakken brukte stemmen godt på Briskeby i går. Uten at det hjalp all verden. Tabellsituasjonen til tross, Ham-Kam-treneren er overbevist om at laget hans er bedre enn i fjor. Foto: Digitalsport
SINT: Ståle Solbakken brukte stemmen godt på Briskeby i går. Uten at det hjalp all verden. Tabellsituasjonen til tross, Ham-Kam-treneren er overbevist om at laget hans er bedre enn i fjor. Foto: Digitalsport Vis mer

Landslagssjanser

-  I dag holdt vi nullen bakover for første gang på en god stund (for første gang denne sesongen, journ.anm.) og vi bøtter inn mål på trening. Det kommer til å løsne. Dessuten er det ingen krisestemning, vi var forberedt på at denne sesongen kom til å bli tøff.

Storbæk har vært med i landslagstroppen ved flere anledninger under Åge Hareide, men er ikke med mot Italia.

-  Jeg har lyst på flere sjanser, men er ikke en som vil prøve å snakke meg inn noe sted. Jeg kommer til å få sjansen hvis jeg leverer gode prestasjoner over tid.

Lagkamerat og kaptein Peter Sørensen skryter voldsomt av kollegaen:

-  Han er den beste i Norge mann mot mann defensivt. Han kan bli enda bedre offensivt, men gjør det allerede bra med tanke på at han egentlig er høyreback, sier den danske giganten.