- Vi er bedre enn Vålerenga

ASKER (Dagbladet): Frisk- Asker- Stjernen 5- 2. Frisk-Asker lar seg ikke skremme av Vålerengas imponerende seiersrekke. Nå vil de utfordre Oslo-klubben i kampen om kongepokalen. - Etter siste finalekamp skal vi synge «We are the champions», sier trener Serge Boisvert til Dagbladet.

Han er lut lei av snakket om Vålerengas suverenitet. Kanadieren har ett eneste mål for årets sesong: Å ta hjem «bøtta» til Asker.

Og Frisk-Asker krever å bli tatt på alvor. I går feide de over Stjernen med rask og offensiv hockey - ispedd tekniske delikatesser.

- Vi skal vinne med norsk ungdom. Vålerenga må gjerne stille med svenskelaget sitt. Men vi er minst like gode - med 17 norske spillere, sier Boisvert.

Egen ungdom

- Vi kunne også satset på ti svensker. Men da hadde ikke ungdom som Christian Dahl Andersen, Anders Bastiansen og Christian Johansen fått spille. Dette er ekte Frisk-gutter og det er klubbens plikt å satse på dem.

- Og følelsen av å slå Vålerenga blir enda større når vi vinner med egne folk, sier Boisvert.

Amerikaneren Kyle McDonough er inne i sin femte sesong for askerbøringene. Nå tør han endelig tro på en tittel.

Tre gode rekker

- Det overrasker kanskje noen i Hockey-Norge, men ikke oss i Frisk-Asker hvis vi blir norgesmester. Vålerenga må gjerne skryte av at de har fire rekker. Men vi har tre som er like gode og ønsker ikke fire. Da går det for lang tid mellom byttene. Vi er godt nok trent og tror vi vinner noe i år, sier Kyle McDonough.

Kaptein Ketil Wold er enig:

- Vi må tore å stikke fram nesa og si hva vi går for. Klart Vålerenga er veldig bra. Men det er vi også. Glem at de slo oss 9- 1 i serieåpninga. Laget vårt er mye mer samspilt nå. Se bare hvor bra vi var i kveld, sier Ketil Wold.

For to sesonger siden spilte Lars Erik Lund i Vålerenga. Han vet hvordan NM-tittelen smaker. Nå vil han vinne «bøtta» med Frisk-Asker.

- Vi er ikke dårligere enn dem, og det skal Vålerenga få se i finalen i april, sier Lund.

<B>TRENT FOR GULL:</B> - Vi er så godt trent at vi ønsker å bruke bare tre rekker. Derfor tør vi å si til Vålerenga at vi skal ta NM-tittelen denne sesongen, sier innsatsbunten Kyle McDonough.