- Vi er bedre uten Anja

Mesterligaen: Bækkelaget- Krim Electa 32- 23. Et halvt år etter at Anja Andersen la opp mener Frode Kyvåg at Bækkelaget er bedre enn noen gang.

- Alle forståsegpåerne som mente at Bækkelaget ikke ville bli noe uten Anja, har tatt feil. Ingen lag i Europa er bedre enn det vi viser nå, selv om vi er få, peser Bækkelaget-treneren overfor Dagbladet.

- Husk at Krim spilte finale i Champions League i fjor. Nå banker vi dem sønder og sammen, og har tatt et langt skritt inn i kvartfinalen. Jeg er utrolig stolt og rørt, utdyper Kyvåg, som ikke akkurat er ukjent med store ord.

Beste BSK-lag

Likevel krever han å bli trodd når han sier at jentene uten Anja har utviklet hverandre til å bli et topp internasjonalt lag.

- Det disse jentene presterer er bedre enn alt vi har gjort tidligere, selv når Anja var her. Og det er nok av gode Bækkelaget-utgaver å sammenlikne med, påpeker Kyvåg, og tenker på klubbens utrolige meritter på 90-tallet.

Som viser følgende:

  • Tre seriegull
  • Tre NM-gull
  • To sluttspilltriumfer
  • To E-cup gull
  • Én seier i supercupen.

Likevel:

Årets mannskap er et bedre kollektiv enn alle tidligere årganger, i Kyvågs øyne.

Ingen begrensninger

- Vi måtte vinne denne kampen for å ha en sjanse til å nå kvartfinalen i Champions League. Og så spiller de kanskje den beste kampen Bækkelaget noen gang har spilt. Vanvittig, det finnes ikke begrensninger i disse jentene, triumferer Kyvåg, som i ekstasen tømmer han seg for eksempler som underbygger det han snakker om:

- Se på den fantastiske 1. omgangen til Eli Fallingen, med fem flotte spillemål. Helt utrolig. Se på Siv Heim Sæbøe. Hun viser spille i verdensklasse. Se på Hong, som er sikkerheten selv. Og se på Sorina Teodoric, som nå framstår som den skytteren vi hele tida har visst at hun er.

- Og nå er dere gode nok til å vinne hele Champions League?

- Vi er i alle fall på høyde med de aller beste. Slik vi spiller nå tar jeg ikke fem øre for å si at vi kan slå Hypo borte.