- Vi er begge gode managere, det er det vi er født til å gjøre

Van Gaal og Mourinho møtes igjen på Old Trafford i dag.

MOURINHO VANT FORRIGE MØTE: Mourinhos Inter vant Champions League-finalen over van Gaals Bayern München i 2010, deres eneste møte før dagens kamp. Foto: AFP PHOTO / PEDRO ARMESTRE / NTB Scanpix
MOURINHO VANT FORRIGE MØTE: Mourinhos Inter vant Champions League-finalen over van Gaals Bayern München i 2010, deres eneste møte før dagens kamp. Foto: AFP PHOTO / PEDRO ARMESTRE / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Når Manchester United i dag tar imot Chelsea på Old Trafford er det to gamle venner som møtes igjen.

Louis van Gaal og José Mourinho bodde 15 meter fra hverandre i Barcelona, og ifølge Daily Mail møttes de ofte over middagsbordet for å diskutere fotball.

Van Gaal var trener i Barcelona i 1997-2000, og vant ligaen to ganger med klubben, i tillegg til Copa del Rey.
Mourinho var på den tida assistent i klubben, men van Gaal løftet ham opp, og ga ham muligheter til å lede treningen, og ha kamppraten med spillerne.

- Mourinho mente at han var blitt lovet jobben i ungdomsakademiet, og at han kanskje kunne bli den neste manageren. Han var så sint og skrek så mye over å ikke ha blitt spurt, så jeg ble imponert, sier van Gaal om deres første tid i Barcelona, ifølge Sky Sports.

- Den dagen var han «The special one», og på grunn av det ansatte jeg ham. Jeg lærte den dagen at han var spesiell, og etter det jobbet vi sammen i tre år.

Ulike personligheter Tidligere Barcelona spiller Simao har snakket om forskjellen på de to mennene.

- Van Gaal kunne bli sint for alt mulig. Han var veldig krevende, og han forbød telefoner. Man måtte passe på, sier Simao, ifølge Daily Mail.

- Mourinho var veldig annerledes. Han var rolig, og fortalte spøker. Om morgenen pleide han å gi meg avisa og snakke med meg om nyhetene. Han var veldig oppmerksom. 

Deres eneste tidligere møte på fotballbanen var i Champions League-finalen mellom van Gaals Bayern München og Mourinhos Inter i 2010, et oppgjør Mourinho gikk seirende ut av.

På spørsmål om van Gaal mener at Mourinho kan vurderere seg selv som bedre en hans tidligere mestere svarer han følgende til The Telegraph:

- Selvfølgelig. Han har kanskje ikke vunnet like mange titler som meg, men han har tatt titler på kortere tid, og han har vunnet i flere land enn tre land. Jeg har tre, og jeg vil gjerne gjøre det her også, så da står vi likt igjen, sier van Gaal.

I dag møtes de to managerne igjen, denne gangen på Old Trafford.

Holdt kontakten Mens Mourinhos Chelsea topper tabellen med 22 poeng, har Manchester United hatt en svak sesongstart i van Gaals første sesong, og står med bare 12 poeng på åtte kamper.

- Vi har fulgt med på hverandre helt siden tida i Barcelona, og vi har sendt noen meldinger. Jeg visste ikke at han kom til å bli en så bra manager. Han var en fantastisk trener da, men nå er han en av de beste i verden, sier van Gaal om Mourinho, ifølge Sky Sports.

Mourinho har også flere lovord å komme med om nederlenderen.

- Han gjorde en fantastisk jobb med det nederlandske teamet, som i mine øyne ikke var bra nok til å komme seg dit de kom. Han er en veldig, veldig bra trener, og han vil være bra for United. Vi er begge gode managere, det er det vi er født til å gjøre.

Du kan følge kampen i Dagbladets fotballstudio fra klokka 17.00