Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi er best i 4-4-2

Semb vil skremme danskene med dinosaurformasjonen 4-5-1 i Parken. Flo, Rushfeldt og Carew liker 4-4-2 mye bedre.

DUBLIN (Dagbladet): For det var nesten påfallende å se hvor mye bedre hele laget fungerte da Semb la om fra 4-5-1 til 4-4-2 de siste 20 minuttene. På spillermøtet før kampen sa Semb til spillerne at Norges nye grunnsystem er 4-4-2, men at han ønsket å trene på 4-5-1 med tanke på Danmarkskampen 7. juni. Sigurd Rushfeldt fikk smake hvor utilpasse de norske gutta har blitt i formasjonen som i kampen mot Irland bare framsto som en blodfattig levning fra Drillo-tida.

- Jeg synes vi har spilt våre beste kamper i 4-4-2. Det er lettere å skape sjanser da. Jeg synes også vi er bedre defensivt i 4-4-2, sier Sigurd Rushfeldt etter 0- 1 i Dublin.

I første omgang ble han sjanseløst alene på topp for Norge. Carew greide ikke å utnytte farta si på høyrekanten, og midtbanen hang ikke med på løp framover da vi vant ballen.

Mer trøkk

Tore André Flo overtok som forhåndsavtalt som enslig spiss i andre omgang. Men Flo ble først skikkelig farlig etter omleggingen til 4-4-2.

- Det blir mer trøkk med 4-4-2, men jeg har ikke tenkt å si hva landslagssjefen bør gjøre. Nils Johan får ta seg av den biten, sier Tore André Flo.

Carew var ekstremt ivrig etter å forklare hva som ikke hadde fungert med ham selv i en uvant kantrolle.

- Det har jo funka de gangene jeg har spilt kant i Valencia. Men det nytter ikke å ligge så bredt som jeg gjorde her hvis ikke jeg får støtte fra folk bakfra. I Valencia har jeg hele tida pasningsmuligheter framover og til siden. Her ble jeg liggende alene, sier en engasjert Carew.

Så ivrig var Carew etter kampen at han lot hele troppen vente i bussen på at han skulle bli ferdig å diskutere tallformasjoner med pressen. Han støtter Rushfeldt og Flos grunnsyn på saken.

- Klart jeg foretrekker 4-4-2, men det kommer an på kampen hva som er det lureste. Vi får mer trøkk med to på topp, sier han.

Mislikte ballkjæling

Semb innrømmer at 4-4-2-debatten raste videre blant spillerne rundt middagsbordet etter kampen.

- De har gitt akkurat samme signalene til meg, sier Semb.

Men han slipper ikke tanken på å spille 4-5-1 i Danmark. Noe som ser ut til å være gjengs holdning blant flere fotballtrenere i Norge.

- Rett og slett fordi jeg vet at danskene vil mislike at vi spiller sånn, forklarer Semb.

- Det er ikke sånn at 4-5-1 trenger å være mer defensivt. Mot Irland hadde vi jo tre spisser på banen fra start i Rushfeldt, Carew og Steffen Iversen.

Og han likte dårlig at laget ikke gjorde det stilen krever. Spille kynisk, enkelt, og direkte. Semb innrømmer at han la merke til utagerende ballbesittelse på egen halvdel i enkelte perioder av kampen.

- Ja, det er riktig. Og jeg likte egentlig ikke det. Vi kunne vært tydeligere i stilen mot Irland, både når vi skal kontre raskt langs bakken og når vi skal spille langt mot etablert forsvar. Det ble litt rotete alt sammen, i en kamp med mange forfall før start og skader og rokeringer underveis, sier Semb.

- Kommer du til å bannlyse sånt spill videre?

- Nei, vi ønsker å sette i gang så fort som mulig, men det er ikke forbud mot støttepasninger.

- Gamle myter

Både i kampprogrammet til oppgjøret i Dublin, og i gårsdagens britiske og irske aviser, blir Semb og Norges spillestil omtalt som negativ og kjedelig.

- Er ikke det litt trist?

- Nei, he, he, jeg bryr meg ikke om det. Man blir lett stigmatisert, og det henger igjen gamle myter, sier Semb.

ANGREPET AV SPISSENE: Landslagssjef Nils Johan Semb smilte ikke akkurat bredt etter landskampen. John Carew (bak) og de andre norske spissene tror de vet hvordan han kan komme i bedre humør.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media