Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi er best

ASKERHALLEN (Dagbladet): - Vi er landets beste hockeylag, og er på toppen for godt, sier Frisks superforward Kyle McDonough (35) til Dagbladet etter gårsdagens seier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden 15. oktober er laget hans ubeseiret i eliteserien. Det siste tapet kom mot nettopp Storhamar på Hamar 15. oktober.

Da ble Frisk torpedert av et angrepsvillig hjemmelag, og måtte reise hjem med et ydmykende 7- 3 tap. Seieren i går var den ellevte på rad.

- Vi har glemt å tape, og tenker bare på å spille bra hockey. Selv om det gikk veien igjen i går, var vi enda bedre da vi slo Vålerenga 5- 1 i den forrige TV-kampen for ei uke siden. Men det spiller jo ingen rolle, sier Kyle McDonough etter å ha blitt kåret til hjemmelagets bestemann i Askerhallen.

Gratissjanse

En kjempemiss av Storhamar-backen Mattias Livf gjorde at han kom på scoringlista for 23. gang denne sesongen.

- Han ga meg en gratissjanse som jeg ikke kunne misbruke, sier Kyle McDonough etter at uheldige Livf hadde bommet på pucken.

Anders Bastiansen doblet ledelsen i midtperioden, før Storhamar satte inn sluttspurten og reduserte ved Eirik Skadsdammen. 46 sekunder før slutt satte Mika Kannisto inn nådestøtet, og roet Frisk-nervene både på isen og tribunen.

- Seiersoppskriften i går var å tette igjen i midtsonen, og eksplodere i angrep så fort vi fikk pucken. Vi blør for hverandre på isen, og veksler mellom å spille tålmodig og jobbe knallhardt på de riktige stedene, sier Frisk-kaptein Ketil Wold.

TOPPSCORER: - Vi har glemt å tape, og spiller bar bra hockey, sier Kyle McDonough (35) til Dagbladet etter gårsdagens seier. Her sender han Frisk-Asker i ledelse med sitt 23. seriemål. Foto: ALEKSANDER NORDAHL
TOPPSCORER: - Vi har glemt å tape, og spiller bar bra hockey, sier Kyle McDonough (35) til Dagbladet etter gårsdagens seier. Her sender han Frisk-Asker i ledelse med sitt 23. seriemål. Foto: ALEKSANDER NORDAHL Vis mer

Isposer en vane

- Etter tapet på Hamar 15. oktober er alt snudd opp ned. Da var vi nede i ei hengemyr, manglet aggressivitet og kjempet alt for dårlig. Nå er vi knallharde mot hverandre på trening, og tar med oss gutsen i kampene. I garderoben er det blitt en vane å ta i bruk isposer, sier Ketil Wold.

Fortsatt mener han Frisk-Asker er en utfordrer i serien.

- Selv om vi topper serien, har ikke Frisk-Asker vunnet noe på godt over 20 år. Den forrige NM-tittelen kom i 1979, så vi er ikke akkurat godt vant med mesterskap. Men vi er på gang, og har en rekke rollemodeller som går i bresjen. De beste jobber også hardest på trening, sier Frisk-kaptein Ketil Wold etter gårsdagens seier og tabelltopp.

TOPPSCORER: - Vi har glemt å tape, og spiller bar bra hockey, sier Kyle McDonough (35) til Dagbladet etter gårsdagens seier. Her sender han Frisk-Asker i ledelse med sitt 23. seriemål. Foto: ALEKSANDER NORDAHL
Hele Norges coronakart