Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi er blant de fremste klatrerne i Europa

Drillo til spillerne: Playoff-sjansen er der!

FORTSATT FORT ULLEVAAL UNDER DRILLO: Ikke siden 28. august 1991 har Olsen gått av Ullevaal med tap. Da vant Sovjetunionen 1-0. I det som kan ha vært Drillos siste kamp som landslagssjef på Ullevaal ble det nok en seier - 1-0 mot Sør-Afrika.

Foto: Heiko Junge / Scanpix
FORTSATT FORT ULLEVAAL UNDER DRILLO: Ikke siden 28. august 1991 har Olsen gått av Ullevaal med tap. Da vant Sovjetunionen 1-0. I det som kan ha vært Drillos siste kamp som landslagssjef på Ullevaal ble det nok en seier - 1-0 mot Sør-Afrika. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

||| • Norge - Sør-Afrika 1-0

ULLEVAAL (Dagbladet.no): 5-2-2. Det er fasiten for de ni kampene Egil «Drillo» Olsen har ledet Norge etter at han ble vikarsjef i februar.

Dagens 1-0-seier mot Sør-Afrika sørget for årets fjerde Ullevaal-seier av fire mulige - og det er ingen dårlig søknad om å fortsette som landslaggsjef når kontrakten utløper 15. desember.

- Jeg ville synes det var veldig rart om jeg var langt ned på lista, sier Drillo på pressekonferansen.

Den ferske toppfotballsjefen Nils Johan Semb har bekreftet at Drillo er en opplagt kandidat, men har samtidig ikke villet gi noen løfter til sin gode venn.

Med andre ord kan Drillo ha ledet Norge for siste gang, men gjør seg ingen store refleksjoner rundt hvilke følelser han vil sitte igjen med om dette markerte slutten på den andre Drillo-epoken.

- Det vemodet får jeg overveie når den tida eventuelt kommer, sier han.

Gir ikke opp ennå

På spørsmål om hva det betyr for hans muligheter at nettopp Semb fikk toppfotballsjefjobben, svarer Drillo:

- Det kommer an på hvilke andre det hadde vært, men jeg så ikke på det som så viktig for min stilling. Jeg synes det var viktig for norsk fotball at Nils Johan tok jobben, men ikke for min del personlig.

Drillo bekrefter at han og Semb skal diskutere landslagsframtida til uka.

Selv om kampen mot Sør-Afrika ikke betydde all verden, var det viktig for Drillo å bevare sin fantastiske hjemmestatistikk. I tillegg har han FIFA-rankingen i bakhodet.

- Selv om det er lag som kommer til å klatre i forbindelse med kvalikkampene, men det kan godt hende at vi holder 36.-plassen sånn noenlunde. Det betyr i så fall at vi er en av de største klatrerne i Europa i år, sier han.

Fotballprofessoren har anslått at Norge har mellom to og fire prosents sjanse til å bli blant de åtte beste gruppetoerne. Siste rest av håp blir trolig knust i løpet av helga, men Drillo nekter å gi opp så lenge det fortsatt er en ørliten mulighet. Den ligger først og fremst i gruppe 8 med Italia, Irland og Bulgaria.

- Jeg har sagt til spillerne: Sjansen for playoff er der, men ikke tenk på det!

- Hadde tapt i five-a-side

Kampen mot Sør-Afrika var Drillo i beste fall mellomfornøyd med, for bortsett fra en god 15-minuttersperiode i 1. omgang var ikke Norge spesielt imponerede.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb betegnet 2. omgangen som «rusten» - og etter scoringen til Wæhler fikk sør-afrikanerne holde mye i ballen, og med litt hell kunne de faktisk utliknet på slutten.

- Dette var passe anstendig, en middels bra gjennomført kamp for vår del. Vi var gode defensivt og bra forberedt. Vi visste hva vi møtte. Ola (By Rise) talte ni målsjanser for oss, de hadde et par. Men vi gjør et par dumme ting. Hadde de kjørt kontra kunne vi blitt straffet. Det var ikke deres styrke, så da slapp vi med skrekken, sier Drillo.

- I perioder hadde de ballen veldig mye. De vant nok possessionstatistikken ganske klart, men sjansemessig var de klart underlegne. Om vi hadde møtt dem på en five-a-side-bane hadde vi nok slitt skikkelig med dem.

Landslagssjefen har ikke for vane å evaluere spillerne rett etter kamp, men han dro fram tre mann som imponerte:

- Tom (Høgli), Kjetil (Wæhler) og Christian (Grindheim) var bra. Ingen spilte dårlig, men Bjørn Helge (Riise) har jeg sett bedre. Flere av de som kommer inn er i bra slag og spiller godt på klubblagene sine. Bredden i toppen såpass bra at vi ikke hadde blitt svekket om vi måtte unnvære tre av de fire beste spillerne våre, mener han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling