IKKE NUMMER 12 I VERDEN? Brede Hangeland slår fast overfor en dansk avis at Norge er dårligere enn det Fifa-rankingen sier.   Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet.
IKKE NUMMER 12 I VERDEN? Brede Hangeland slår fast overfor en dansk avis at Norge er dårligere enn det Fifa-rankingen sier. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet.Vis mer

- Vi er dårligere enn rankingen tilsier

Landslagskaptein Brede Hangeland er oppsiktsvekkende ærlig.

Landslagskaptein Brede Hangeland bruker FIFA-rankingen som eksempel når han skal forklare hvorfor Island utgjør en trussel mot Norge på Ullevaal.

Hangeland mener både Norge og Island ligger feil plassert på FIFAs verdensranking hvis en ser på de to landslagenes faktiske styrke. Før den viktige EM-kvalifiseringskampen fredag ligger Norge som nummer 12, mens Island, som ikke har vunnet en landskamp siden 2008, er helt ned på 124.-plass.

- Det er vel ingen tvil om at Island er et bedre lag enn den rankingen, mens vi er dårligere. Jeg er først og fremst opptatt av de tre kampene vi har spilt mot dem de siste årene, påpeker Hangeland overfor Ekstra Bladet.

Lagene møtes for fjerde gang på de siste to kvalifiseringene fredag kveld. Midtstopperbautaen minner om at islendingene har hatt marginene mot seg i flere av oppgjørene.

- Vi har fått to litt heldige uavgjorte resultater og en litt heldig seier. Det forteller vel alt om hvor vanskelig det kan bli, fortsetter 30-åringen.

Hangeland er tilbake i Norges midtforsvar mot Island etter å stått over treningskampen mot Tsjekkia (3-0) med skade. Fulham-stopperen får trolig Kjetil Wæhler som makker, mens Vadim Demidov etter alt å dømme må ta plass på Norges innbytterbenk.

(NTB)