UTVIST ETTER 12 MINUTTER: Like etter at Wayne Rooney hadde gitt United 1-0, ble Vincent Kompany utvist for en tofotstakling mot Nani. Roberto Mancini mener Rooney påvirket dommer Chris Foy til å trekke opp det røde kortet. Foto:  AFP PHOTO / PAUL ELLIS
UTVIST ETTER 12 MINUTTER: Like etter at Wayne Rooney hadde gitt United 1-0, ble Vincent Kompany utvist for en tofotstakling mot Nani. Roberto Mancini mener Rooney påvirket dommer Chris Foy til å trekke opp det røde kortet. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLISVis mer

- Vi er de moralske vinnerne

Og Mancini gir Rooney skylda for det røde kortet. Se høydepunktene.

(Dagbladet): Det deles ikke ut moralske seirer i fotball, men Manchester City var langt fra nedbrutt etter gårsdagens FA-cupexit mot byrival United.

De røde så ut til å være på vei mot skikkelige hevnsifre etter høstens famøse 1-6-tap på eget gress, men i stedet endte det med neglebiting og Anders Lindegaard-fomling i sluttminuttene.

City-kaptein Vincent Kompany, som ble utvist etter bare 12 minutter, skryter hemningsløst av lagkameratene etter 2-3-tapet.

- Fansen, spillerne og hver eneste person tilknyttet Manchester City var utrolige i dag. Definitivt de moralske vinnerne av kampen, skriver belgieren på Twitter.

- Vi tok to skritt framover
Han får langt på vei støtte av Roberto Mancini. Italieneren erstattet to offensive spillere med to defensive i pausen, på stillingen 3-0 til United, og etter det første reduseringsmålet gjorde han og assistenttrener David Platt tegn til at spillerne ikke måtte bli for ivrige.

Men etter å ha sett hvordan laget hans nesten kjempet seg tilbake fra et tilnærmet umulig utgangspunkt, var Mancini styrket i troen på ligagull.

- Jeg tror dette vil være viktig for oss i ligaen. Nå tror jeg vi kan vinne. United har den beste stallen i England, og hvis vi kan spille med den samme innstillingen og intensiteten i hver kamp som vi gjorde mot dem med ti mann, kommer vi til å ta ligaen. Jeg er skuffet over at vi tapte, men samtidig tok vi to skritt framover i dag, fordi vi viste karakterstyrke, sier Mancini ifølge Daily Telegraph.

ITV-ekspert og United-legende Roy Keane forsøkte å helle litt kaldt vann i City-årene.

- Du kan gi City så mye skryt du vil, men de er ute av cupen, sa han.

For å sette Citys prestasjon i perspektiv, sammenligner Mancini med kampen på Old Trafford i oktober, der United raknet etter at Jonny Evans ble utvist på stillingen 0-1.

- Da United spilte med ti mann tapte de 6-1, etter å ha spilt i 40 minutter med en mann mindre. Vi spilte med ti mann i 80 minutter og slapp dem ikke til noen sjanser i andre omgang, sier Mancini.

Mener dommeren ble påvirket
Selv scoret City to ganger de siste 45 minuttene: Først da Aleksandar Kolarov skrudde inn et frispark fra 25 meter, deretter da Lindegaaard ga en svak retur og Sergio Agüero styrte inn 2-3.

Sju minutter før slutt kunne de også fått straffespark da Phil Jones stoppet ballen med hånda, men Chris Foy vinket spillet videre. Det gjorde han også da Antonio Valencia ble sparket ned av Kolarov innenfor 16-meteren på stillingen 1-3.

Dommer Foy fikk også mye kritikk for avgjørelsen om å sende Kompany av banen. City-kapteinen kom inn med knottene først og strake bein, men traff aldri Nani.

GA UNITED KAMP TIL DØRA: Aleksandar Kolarov og Stefan Savic jubler for den første av to City-reduseringer. Foto: SCANPIX
GA UNITED KAMP TIL DØRA: Aleksandar Kolarov og Stefan Savic jubler for den første av to City-reduseringer. Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg vet ikke om det er frispark engang, mente Thomas Myhre i Viasat-studio.

Umiddelbart etter kampen krevde City at rødkortet ble strøket, slik at Kompany kan spille den første av to ligacupsemifinaler mot Liverpool onsdag.

Mancini mener Wayne Rooney var sentral da City ble redusert til ti mann.

- Det var ikke noe rødt kort. Rooney fortalte ham (Foy) hva han skulle gjøre. Han sto rett ved dommeren, sier italieneren.

På oppfølgingsspørsmål om han legger skylda på United-spissen, svarer Mancini:

- Ja, men jeg vil ikke snakke om dommeren.

SLO TILBAKE: Etter ryktene om at han igjen er på vei bort, svarte Rooney med å kysse klubbmerket etter sitt vakre ledermål. Foto:  AFP PHOTO / PAUL ELLIS
SLO TILBAKE: Etter ryktene om at han igjen er på vei bort, svarte Rooney med å kysse klubbmerket etter sitt vakre ledermål. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS Vis mer

Mancini måtte selv rykke ut og beklage i engelsk presse sist uke, etter å ha veivet med et imaginært kort da Liverpools Martin Skrtel forårsaket straffe i duell med Yaya Toure. Bare sekunder i forveien hadde Gareth Barry fått et strengt rødt kort.

Sir Alex Ferguson satt med blandede følelser etter kampen, til tross for at både han og supporterne nok vært meget fornøyd med en 3-2-seier på forhånd.

Og ikke uventet hadde han et annet syn på utvisningen av Kompany enn City-leiren.

- Det er et opplagt rødt kort, og det var veldig flaks for Nani at det ikke var kontakt. En takling med to strake bein er rødt kort. Intensjonen var der. Nani var veldig heldig, det kunne endt ille, sier han.

- Vi var uforsiktige
Ferguson beskrev 1-6-tapet i oktober som sitt verste nederlag noensinne, og til pause i går øynet han nok sjansen for en solid oppreisning. Derfor greide han ikke helt å glede seg over avansementet på en vanskelig bane.

- Vi gjorde dem bedre enn de var. På 3-0 trodde vi nok vi var videre, og tok foten av gassen. Vi mistet ballen mye, ga bort frispark og de scoret. De la om til en defensiv formasjon og satset på at vi skulle gjøre feil. Det var uforsiktig av oss, vi skulle hatt full kontroll, sier skotten

RØDT KORT?: Mancini og Ferguson var helt uenige etterpå. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES
RØDT KORT?: Mancini og Ferguson var helt uenige etterpå. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES Vis mer