«Vi er de tøffeste gutta, og da må vi ha det tøffeste programmet»

Til tross for skrantende helse, elsker hockeyveteranene det knallharde finalespillet.

Vålerenga-kaptein Atle Olsen vrir seg i ryggsmerter og Storhamars Ole Eskild Dahlstrøm stikker den brukne stortåa ned i ei bøtte med iskaldt vann. Det skranter både her og der, men likevel klager ikke veteranene over det beintøffe NM-programmet.

Vålerenga knuste erkerivalen Storhamar 5-0 i et fullsatt Jordal Amfi i den første NM-finalen i går kveld. Og for første gang spilles best av sju kamper i norgesmesterskapet. Det kommer på toppen av en lang sesong som for enkelte innebærer mellom 70 og 80 kamper.

- Kjempetøft

- Sju kamper er mye, og for min egen del spørs det om jeg holder i alle kampene. Jeg har vært med og vunnet to mesterskap i Sverige, og det var kjempetøft. Men samtidig skaper best av sju kanskje enda mer interesse rundt hockey. Stemningen blant publikum var enorm i dag, og jeg tror ikke akkurat det vil avta jo nærmere vi kommer en avgjørelse, sier Olsen.

De slitte skivene i ryggen gir ham store smerter, og VM i neste måned henger i en tynn tråd.

- Hvis jeg spiller alle de sju NM-kampene, tviler jeg på at jeg stiller i VM. Vi får se, sier landslags- og Vålerenga-kapteinen.

I nabogarderoben sitter Olsens nesten-svoger Ole Eskild Dahlstrøm og sturer etter braktapet. Det er den tredje kampen han spiller med brukket tå, og heller ikke han har noe å utsette på det knallharde programmet.

Flause

- Vi er de tøffeste gutta, og da må vi også ha det tøffeste programmet. Å spille hockey er jo det morsomste man kan gjøre, sier han bestemt.

- Alle de andre internasjonale ligaene har best av sju i finalespillet. Med så mange finalekamper har man også lov til å gå på en flause, slik vi gjorde mot Vålerenga, sier Dahlstrøm som er broren til Marianne Dahlstrøm, Atle Olsens samboer.

Han mener hjemmelaget Vålerenga vant fortjent i går.

- Det var veldig frustrerende å spille. Vi klarte aldri å sette skikkelig press, og vi klarte heller ikke å komme gjennom med fart og skudd. Det må vi gjøre noe med før tirsdagens kamp, sier Storhamar-veteranen.

Agressivt

- Men stortåa, Ole Eskild?

- Den går det ikke så aller verst med. Det er faktisk bedre å ha skøyter enn sko på, så da kan jeg like godt spille, sier fighteren.

Resultatet kan tyde på lett match for Vålerenga, men Storhamar hang faktisk godt med i både 1. og 2. periode. Det var først mot slutten den store sprekken kom.

Også trener Petter Thoresen var fornøyd med å ha tatt det første stikket i kampen om bøtta.

- Vi spilte agressivt og disiplinert. Det var herlig å stå på sidelinja og se den offerviljen og tenninga hos gutta, sier Thoresen.

HOCKEYFEBER: Bård Sørlie startet gårsdagens scoringsraid på Jordal.