Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi er ekstremt gode på dødball

Riise og Grindheim mener Norge bør være i Europa-toppen på faste situasjoner.

MÅLKÅT: John Arne Riise kliner til som han gjorde flere ganger da han fikk sjansen mot Sør-Afrika. Nettmaskene fant han ikke denne gangen, men var sentral i dødballene som ga Norge flere store muligheter.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
MÅLKÅT: John Arne Riise kliner til som han gjorde flere ganger da han fikk sjansen mot Sør-Afrika. Nettmaskene fant han ikke denne gangen, men var sentral i dødballene som ga Norge flere store muligheter. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

||| ULLEVAAL (Dagbladet.no): Scoringen som avgjorde kampen mot Sør-Afrika kom etter et langt innkast fra John Arne Riise, og nok en dødball.

Våpenet som stadig oftere sørger for norsk suksess.

Assistent og dødballansvarlig Ola By Rise anslår etter en kjapp tenkepause at ni av Norges 15 scoringer i 2009 har kommet etter faste situasjoner.

- Vi har et mål om å være best mulig etter europeisk målestokk, men selv om jeg har ansvaret for dødballene blir jeg like glad for spillemål. Målet til Gamsten mot Skottland for eksempel, sier By Rise til Dagbladet.

- Det er begrenset hvor mye vi har fått trent på dette, sånn er det med korte landslagsstreff. Men vi prøver å være grundige, og det er to ting som teller når John Arne kaster de lange: Vi må vinne den første stussen, og de bak må være sterke i trua på at den kommer. Det fungerte i dag, sier By Rise.

Christian Grindheim mener også Norge bør være blant Europas beste på dødball, mens John Arne Riise mener vi allerede er godt på vei.

- Vi er ekstremt gode på dødball. Vi har scoret mye på frispark, og i dag er vi også farlige flere ganger etter innkast i tillegg til det vi scorer på, sier Riise til Dagbladet.

Riise selv overtok kapteinsbindet da John Carew gikk av i andre omgang, og var svært målhissig da han så muligheter til å score i sin fjerde kamp på rad.

- Jeg var sikker på at jeg kom til å score når jeg ble flyttet fram på kanten i andre omgang. Det var en litt halvdaff kamp etter pause, og jeg fikk noen muligheter, sier han.

Spesielt nær var Riise da han ble funnet av Tom Høgli på bakre stolpe, og fyrte av på hel volley - like over.

- Jeg scorer der ni av ti ganger, men jeg tok kanskje litt for hardt i. Synd, sier han, og gleder seg over minuttene han fikk som kaptein på slutten.

- Det er alltid stort å være kaptein, men det var jo naturlig i dag når Brede ikke spilte og John skulle av. Men jeg er alltid stolt når jeg får det bindet, sier Riise.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media