Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi er elendige, er vi ikke?

United-spillerne pekte nese til kritikerne etter ligatittel nummer 19.

SKJULTE NERVØSITETEN GODT:  Wayne Rooney beskriver sekundene før han skulle ta det serieavgjørende straffesparket mot Blackburn som skremmende, men han skjulte det godt da han sendte Paul Robinson én vei og ballen den andre.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis
SKJULTE NERVØSITETEN GODT: Wayne Rooney beskriver sekundene før han skulle ta det serieavgjørende straffesparket mot Blackburn som skremmende, men han skjulte det godt da han sendte Paul Robinson én vei og ballen den andre.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

(Dagbladet): Blackburn - Manchester United 1-1.

Manchester United er seriemester for 19. gang etter poengdeling mot nedrykkstruede Blackburn på Ewood Park.

Veteranen Ryan Giggs har vært med på 12 av dem. I triumfens time tillot waliseren seg å gi kritikerne, som har hevdet at årets United-utgave er en av sir Alex Fergusons årganger, svar på tiltale:

- Vi er ligamestere, og vi er i Champions League-finalen. Vi er elendige, er vi ikke? sier en syrlig Giggs til Sky Sports.

OPPTUR: Det har vært både ned- og oppturer i Wayne Rooneys sesong. Lørdag ble en ny opptur da han scoret på straffesparket som sikret Manchester United ligagullet.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis
OPPTUR: Det har vært både ned- og oppturer i Wayne Rooneys sesong. Lørdag ble en ny opptur da han scoret på straffesparket som sikret Manchester United ligagullet.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

- For 20 år siden var vi ikke nærheten av Liverpool. Dette er en fantastisk honnør til klubben, manageren og spillerne, og det er en god følelse å passere våre største rivaler, sier han, nå som United, for første gang i historien, har passert Liverpool i antall ligatitler.

Skremt Rooney Veien fram til den historiske tittelen har, uansett hva Giggs måtte si, vært broket, og den avgjørende kampen mot Blackburn var på mange måter en avspeiling av sesongen forøvrig. Det har vært mange hjertet-i-halsen-opplevelser for United-supporterne i løpet av de 36 foregående serierundene, og det kom flere mot Blackburn.

Fra Brett Emertons ledermål, via Martin Olssons heading i stolpen til sekundene, som må ha føltes som en evighet, da dommer Phil Dowd og hans assistent diskuterte om det var straffespark eller ikke da Paul Robinson felte Javier Hernandez drøyt 20 minutter før slutt.

Omringet av United-spillere ble det konkludert med at Blackburn-keeperen hadde begått en straffbar forseelse, og Wayne Rooney fikk muligheten fra elleve meter mot sin forhenværende landslagskollega.

- Det var skremmende. Det tok lang tid før dommeren bestemte seg, og jeg måtte virkelig ta meg sammen, sier Rooney, som hadde øvd på straffespark hele uka, til Sky Sports like etter kampen.

KLØNETE: Javier Hernandez ble klart og tydelig felt av Paul Robinson, men ballen var på vei utover dødlinja da mexicaneren gikk i bakken. Dommer Phil Dowd trengte lang tid på å vurdere hva han skulle gjøre.Foto: SCANPIX/'REUTERS/Nigel Roddis
KLØNETE: Javier Hernandez ble klart og tydelig felt av Paul Robinson, men ballen var på vei utover dødlinja da mexicaneren gikk i bakken. Dommer Phil Dowd trengte lang tid på å vurdere hva han skulle gjøre.Foto: SCANPIX/'REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

Om 25-åringen var småskremt, skjulte han det godt, for han sendte Robinson én vei og ballen den andre på iskaldt vis.

Dermed sørget han for at United kunne juble på Ewood-gresset da saken var biff med oppblåsbare plastikkpokaler, i påvente av at Nemanja Vidic skal løfte det ekte Premier League-trofeet etter klokka sju en gang på Old Trafford neste søndag.

Midtstopper Rio Ferdinand følte på sin side at sirkelen på sett og vis ble sluttet i ettermiddag. Ewood Park har tradisjonelt ikke vært noen enkel bortebane for de røde djevlene. Også i fjor endte det med ett poeng. Den gangen innebar det at United var ute av gullkampen

- Vi havnet ett poeng bak (Chelsea) i fjor, og det var her (på Ewood Park) at vi i praksis tapte ligaen , så det var godt å komme tilbake og fullføre jobben, sier midtstopperen, som hadde en nervøs ettermiddag på jobben.

Nervøs Kuszczak For selv om Ferguson mønstret en sterk førsteellever, glimret kontinuitetsbærere som Edwin van der Sar og Patrice Evra med sitt fravær. Erstatterne Tomasz Kuszczak og Jonny Evans har begge framstått mer solide enn det de gjorde mot et stadig nedrykkstruet Blackburn.

IRONISK OG HISTORISK: Ryan Giggs og Manchester United har fått mye kritikk denne sesongen. I triumfens time tok veteranen, som var med på sitt 12. ligagull, til motmæle mot dem som har kalt United middelmådige.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/GLYN KIRK
IRONISK OG HISTORISK: Ryan Giggs og Manchester United har fått mye kritikk denne sesongen. I triumfens time tok veteranen, som var med på sitt 12. ligagull, til motmæle mot dem som har kalt United middelmådige.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/GLYN KIRK Vis mer

Særlig polakken spredte usikkerhet selv hos rutinerte herremenn som Ferdinand og Nemanja Vidic bare med sin blotte tilstedeværelse.

Selv om han ikke kunne klandres for at Brett Emertons avslutning snek seg forbi ham, gjorde han seg definitivt skyldig i at situasjonen oppsto i utgangspunktet.

Kuszczak var nemlig håpløst feilplassert da den samme Emerton noen sekunder i forveien slo tilsynelatende formålsløst inn foran mål. United-keeperen fikk en finger på ballen - en finger som sørget for at Martin Olsson klarte å holde ballen i spill nede ved dødlinja.

Svensken kombinerte med Jason Robert før han slo presist mot bakre stolpe, der Jonny Evans sto med ryggen til Emerton, og australieren fikk en enkel jobb med å påføre United en uventetet kalddusj.

I PÅVENTE AV NOE BEDRE: Rio Ferdinand og co måtte nøye seg med denne noe pjuske kopien av Premier League-trofeet. Originalen får de hendene på neste søndag.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim Hales
I PÅVENTE AV NOE BEDRE: Rio Ferdinand og co måtte nøye seg med denne noe pjuske kopien av Premier League-trofeet. Originalen får de hendene på neste søndag.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim Hales Vis mer

Med snart fotballpensjonist Edwin van der Sar på tribunen, fikk Kuszczak trolig en siste mulighet til å bevise for sir Alex Ferguson at han er kapabel til å avløse veteranen i United-buret.

Det var en mulighet han tok dårlig vare på med slurvete ballbehandlig og nølende feltarbeid.

Han var heller ikke med på notene da Martin Olsson burde ha stanget Blackburn opp i 2-0 etter hvilen, men ble reddet av en medgjørlig stolpe.

Tok betenkningstid Men lagkameratene gjorde, som så mange ganger før, det de måtte for å besørge at serieavslutningen mot Blackpool bare blir å regne som et vorspiel til premieseremonien etter kampen.

Javier Hernandez ble frispilt i bakrom og Paul Robinson rykket ut fra streken for å avskjære mexicaneren. Han var imidlertid for sent ute, og hektet United-spissen. Fellingen var udiskutabel, men det var flere momenter ved situasjonen, som etterlot dommer Dowd med en vanskelig avgjørelse å ta.

TIDLIG KALDDUSJ: Brett Emerton sørget for at Manchester United lenge måtte jage en utligning. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/GLYN KIRK
TIDLIG KALDDUSJ: Brett Emerton sørget for at Manchester United lenge måtte jage en utligning. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/GLYN KIRK Vis mer

Hernandez var nemlig sjanseløs på å rekke ballen, som var på full fart utover dødlinja, og var også på vei bort fra mål. Etter lang betenkningstid, og mange forsøk fra begge lag å påvirke avgjørelsen, endte det med straffesparket Rooney scoret på.

Selv om både Blackpool og Wolves vant mot henholdsvis Bolton og Sunderland, var 1-1 et resultat også Blackburn kunne leve med. De har fortsatt Premier League-skjebnen i egne hender før siste kamp mot Wolves på Molineux, og viste lite tegn til angrepsvilje etter utligningen.

Sluttminuttene ble preget av at Manchester United uforstyrret kunne slå støttepasninger innad i laget ut tilleggstiden.

- Det var ingen enkel kamp, og vi havnet under 0-1 etter å ha gitt bort et billig mål, men vi fortsatte og ga aldri opp. Det så ikke ut som det skulle være vår dag, og vi har alltid fått det vanskelig her. Det er et lokaloppgjør, og de kjemper for livet i jakten på poeng. Men vi holdt det gående, og det er en god egenskap, oppsummerer sir Alex Ferguson.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media