Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi er en gjeng bastarder alle sammen

Samelandslagets tropp til VM er klar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Ivar Morten Normark overtok i forrige uke samelandslaget.

I første omgangskal han bare lede landslaget i VIVA World Cup, som arrangeres mellom 19. og 25. november. Det er et verdensmesterskap for «landslag» som står utenfor FIFA.

Nå har han tatt ut troppen som skal representere Norge og samene i turneringen i Frankrike. Spillerne kommer fra klubber i Nord-Norge, men også fra lag på Øst-Landet og i utlandet.

- En spennende jobb

På spørsmål fra Avisa Nordland om hvilke uttakskriterier som ligger til grunn, svarer den humoristiske nordlendingen:

- Presidenten i det samiske fotballforbundet, Leif Isak Nilut, har sagt det slik til meg: Her teller vi ikke hvem som er hel, halv, fjerdedel, åttendedel eller en sekstendedel same. Vi er en gjeng bastarder, alle sammen, sier Ivar Morten Normark.

Det som er avgjørende er ifølge Normark at spilleren samisk nok til at han har lyst til å representere Sapmi.

- Jeg synes dette høres veldig spennende ut. Det er snakk om en internasjonal turnering mot god motstand, sa Normark til Dagbladet.no da han tok jobben.

TILBAKE PÅ SIDELINJA: Ivar Morten Normark fikk i sommer sparken i Tromsø. Nå skal han lede samelandslaget i VM. Foto: SCANPIX
TILBAKE PÅ SIDELINJA: Ivar Morten Normark fikk i sommer sparken i Tromsø. Nå skal han lede samelandslaget i VM. Foto: SCANPIX Vis mer

I turneringen skal samelandslaget spille mot Sør-Kamerun og Monaco.