KAMPKLARE: Joachim Thomassen (t.v.) og Tobias Heintz Sarpsborg 08 jakter mer jubel i Europaligaen. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix
KAMPKLARE: Joachim Thomassen (t.v.) og Tobias Heintz Sarpsborg 08 jakter mer jubel i Europaligaen. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpixVis mer

Sarpsborg 08 mot Maccabi Tel-Aviv:

- Vi er en gjeng med hyener

Hyller samholdet i Sarpsborg 08: - Det handler om hardt arbeid og ydmykhet, sier Sarpsborg-kapteinen.

Rosenborg, Molde og Sarpsborg 08 er alle bare to oppgjør unna gruppespillet i Europaligaen. Første møte er torsdag, med returkamp neste uke.

For Sarpsborg venter Maccabi Tel-Aviv på Sarpsborg stadion.

Og før avspark drar sarpingene paralleller til dyreriket.

- Vi er en gjeng hyener som jakter i flokk. Vi står aldri alene. Det er en fantastisk gjeng som gleder seg til kamp, sier Sarpsborg-kaptein Joachim Thomassen på en pressekonferanse.

Han fortsetter:

- Vi er veldig avslappet inn mot kampen. Vi må gjøre det vi er gode på, flytte beina og jage, sier Thomassen.

Ros til klubb

Det er fotballfeber i Sarpsborg etter suksessen i Europa. Allerede søndag var det utsolgt på stadion og 6339 tilskuere har sikret sin plass - fire dager før kamp.

Thomassen går langt i å rose arbeidet som gjøres både i - og rundt - Sarpsborg 08.

- Vi er ikke avhengige av enkeltspillere. Hos oss er alle like viktige. Apparatet rundt spillerne, trenere, kantinedamer. Det handler om hardt arbeid og ydmykhet. Hos oss handler det om å være gode mennesker og ha en toppidrettskultur, sier Thomassen.

Sarpsborg-trener Geir Bakke følger opp med ros av supportere, klubben og byen:

- Det handler om hvem vi er som klubb og som by. Vi har supportere som følger oss overalt. Det er stor frivillighet i klubben og det dukker opp sarpinger uansett hvor vi reiser. Folk står sammen for å få til noe. Det føles unikt og det er noe vi ønsker å fortsette med, sier Bakke.

Kan møte giganter

Fotballhøsten kan nemlig bli stjernespekket i både Trondheim, Molde og Sarpsborg da noen av Europas største klubber kan komme på besøk.

I et eventuelt gruppespill venter flere godbiter. I årets Europaliga finner vi storklubber som Chelsea, Arsenal, Bayer Leverkusen, Milan, Lazio, Marseille og Fenerbahçe.

Veien dit er derimot fortsatt lang

- Det er dette som er muligheten vår. At vi opptrer samlet og at alle har tilstedeværelse. Vi trenger et godt utgangspunkt før vi reiser til Israel. Det er ikke så mange sånne muligheter vi får. Det kan få konsekvenser for Eliteserien i en kamp eller to, sier Geir Bakke.

Sarpsborg har allerede slått ut IBV (Island), St. Gallen (Sveits) og Rijeka (Kroatia) før siste playoffkamp mot israelsk motstand.

- Det er veldig mange likheter med de forrige lagene vi har møtt. Det er hurtig ballbehandling. De er flinke til å slå stikkere i bakrommet. Motstanderen nå har enda bedre enkeltspillere, men jeg vet ikke om de er like robuste defensivt, sier Sarpsborg-trener Bakke.

RBK favoritter

Molde får en knalltøff oppgave med bortekamp mot Zenit (Russland) i første kamp. Rosenborg får besøk av mer ukjente Shkendija fra Makedonia.

- Vi har en god mulighet til å komme til gruppespillet. Vi trenger massiv støtte på Lerkendal, sier RBK-spiller Vegar Eggen Hedenstad til RBK.no.

- Vi må være offensive, og score mål. Det er viktig å få en god start på hjemmebane, sier Hedenstad før kampen.

Europaligaen, torsdag kveld:

Zenit (Russland) - Molde, kl. 18.00.

Sarpsborg 08 - Maccabi Tel Aviv (Israel), kl. 19.05

Rosenborg - Shkëndija (Makedonia), kl. 20.45. Kampen sendes på TV2.