Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi er et allright fotballag når vi får det til å stemme

Stabæk med etterlengtet borteseier i Skien. Se høydepunkter.

(Dagbladet): Odd Grenland - Stabæk 1-2.

Stabæk sto med fattige tre seirer på 21 forsøk før bæringene sto overfor en vanskelig oppgave mot Odd i Skien. Søndag kom gevinst nummer fire, og i og med at både Sandnes Ulf og Sogndal avga poeng, er det nå ikke helt håpløse åtte poeng opp til kvalikplassen.

- Jeg er veldig glad på hele klubbens vegne, og ikke minst spillerne, som legger ned et meget godt stykke arbeid og følger kampplanen til punkt og prikke. De blir litt slitne på slutten, og Odd kommer inn i kampen. Da blir det mer spennende på slutten enn vi håpet på. men honnør til gutta for aldri å gi opp og tro på at vi er et allright fotballag når vi får det til å stemme. Det gjorde det i dag, oppsummerer Stabæk-trener Petter Belsvik.

Etter at Bjarni Olafur Eiriksson ga gjestene en drømmestart med et frekt frisparkforsøk, som kom helt bakpå André Hansen, fikk de plutselig tro på at de kunne få med seg et resultat mot et hjemmelag som har slitt med uttellingen, og som utrettet intet i en begredelig første omgang.

- Elendig Stabæk skapte heller ikke all verden, men viste seg effektive når muligheten bød seg. Fire minutter før pause ble Fredrik Brustad spilt aleine igjennom med Hansen, og sendte ballen iskaldt mellom beina på landslagets tredjevalg.

- Det går litt tid mellom hver gang (vi vinner). Det er veldig deilig. Vi scorer to mål, og scorer først for en gangs skyld, og det gjør at vi slipper ned skuldrene litt. Det var mye vilje. Vi snakket om det på forhånd, og det betalte seg, sier Stabæk-kaptein Christer Kleiven.

Herolind Shala skapte noen nervøse sluttminutter for gjestene med en sein redusering, men stadig mer trøtte Stabæk-bein red stormen av.

- Vi gjør en elendig første omgang, og legger grunnlaget for å rote det til for oss elv. Annen omgang er brukbar, og vi bør få et mål til og ta med oss ett poeng. Men det er for seint å begynne i annen omgang, vi må begynne tidligere, sier Odd-kaptein Morten Fevang.

Kamp for tilværelsen Dag-Eilev Fagermo sa før kampen at Stabæk var et lag Odd skulle slå på hjemmebane. Etterpå bedyrer han at det ikke var snakk om å undervurdere motstanderen.

- Det tror jeg ikke. Vi kom dårlig i gang, og fikk et mål imot med en gang. Da virker det som det ble en kombinasjon av stress og lammelse. Første omgang var dårlig, men vi heiser oss i annen. Samtidig er vi er ikke bedre. Vi har avgitt mange poeng hjemme mot lag langt ned på tabellen. For oss blir det en kamp om å være med i Tippeligaen i 2013 også. Da  trenger vi minst to seirer til, sier Fagermo.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media