FORTSATT HÅP: Liverpool-trener Rafael Benitez (t.v) var så glad etter kampslutt i går at han ga Benfica-motpart Jorge Jesus en klem. Foto: REUTERS/Phil Noble
FORTSATT HÅP: Liverpool-trener Rafael Benitez (t.v) var så glad etter kampslutt i går at han ga Benfica-motpart Jorge Jesus en klem. Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

- Vi er et av Europas beste lag

Liverpool-sjefen slår tilbake.

||| (Dagbladet): Det har vært sesongen Liverpool-fansen helst vil legge bak seg, fortest mulig.

I går kveld viste de helrøde sitt sanne jeg, mener manager Rafael Benitez.

Etter 4-1 hjemme mot Benfica er Liverpool klar for semifinaler mot Atletico Madrid 22. og 29. april i Europa League - den minste e-cupen.

- Jeg tror vi er et av de beste lagene i Europa, sier Benitez ifølge The Independent.

Noen vil si at det finnes fem bedre lag i Premier League, ut i fra tabellen, og at exitene fra FA-cupen, ligacupen og Champions League forteller en mer dyster historie om årets Liverpool-utgave.

Benitez begrunner sin påstand med Benficas kvaliteter - som langt var var nok på Anfield.

ROSES: Lucas Leiva satte inn Liverpools andre mål da han gikk på løp, fikk ballen og rundet keeperen. Foto: EPA/NICK WILKINSON
ROSES: Lucas Leiva satte inn Liverpools andre mål da han gikk på løp, fikk ballen og rundet keeperen. Foto: EPA/NICK WILKINSON Vis mer

- Det er dette nivået vi var på i fjor. Benfica er et veldig godt lag, de topper tabellen i Portugal og er en kjempesvær klubb. De er et av de beste lagene i Europa, det er ingen tvil om det, sier Benitez.

Nå tenker allerede den spanske trenere på finale i Europa League i Hamburg.

- Forhåpentligvis møter vi Fulham der. Det hadde vært fint med to engelske lag, sier Benitez.

Liverpool har heller ikke gitt opp fjerdeplassen i ligaen, den som gir Champions League. Storseieren i går gjør noe med spillerne, tror veteran Jamie Carragher.

- Vi slo et veldig bra lag, en toppklubb. Det er et veldig bra resultat. Vi kan ta med oss enorm selvtillit fra dette, fordi de er suverene i ligaen sin og vil trolig være i Champions League neste sesong, sier Carra.

Fernando Torres ble i går den første Liverpool-spilleren med to mål på Anfield i fire strake kamper. Benitez sier toppscoreren - som møter gamleklubben i semifinalen - har stor verdi og vil bli enda bedre.

Men i går var Benitez mer opptatt av å skryte av midtbanespiller Lucas. Brasilianeren har tidvis blitt utskjelt av egne fans i Liverpool. I går nettet han sitt første for sesongen.

- Lucas var involvert i to mål, og slikt er alltid viktig for fansen og de som ser kampen. Jeg er veldig fornøyd med ham, det går på innsatsen han leverer i hver eneste kamp.

Liverpool møter Fulham og Brede Hangeland på Anfield søndag, en mulig generalprøvde for det som skjer i Hamburg 12. mai.

DOBBEL-TORRES: Fernando Torres har scoret to mål i fire strake matcher på Anfield. Foto: AFP/ANDREW YATES
DOBBEL-TORRES: Fernando Torres har scoret to mål i fire strake matcher på Anfield. Foto: AFP/ANDREW YATES Vis mer