Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi er et bunnlag

Fagermo fortviler etter Odd-kollaps mot Stabæk.

STERK SNUOPERASJON: Stabæk snudde kampen mot Odd Grenland i sluttminuttene og reiste hjem fra Skien med tre poeng.Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
STERK SNUOPERASJON: Stabæk snudde kampen mot Odd Grenland i sluttminuttene og reiste hjem fra Skien med tre poeng.Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX Vis mer

(Dagbladet/NTB): Odd Grenland - Stabæk 2-3.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo var ikke nådig i sine karakteristikker av eget mannskap etter at de gikk fra tre kjærkomne poeng halvveis ned i lomma til absolutt ingenting i løpet av 11 dramatiske sluttminutter.

- Jeg er skuffet over annen omgang. Vi var forferdelige svake, omtrent som i Stavanger forrige helg. Vi blir rundspilt, og da fortjener vi ikke mer. Vi melder oss ut. Hadde vi startet annen omgang som den første, hadde vi vunnet uten problemer. Vi inviterer Stabæk inn i kampen, vi slutter å spille fotball, vi legger oss ned, og de spiller, spiller og spiller. Da må det bli mål til slutt. Vi er et bunnlag slik vi spiller nå. Nå må vi håpe det blir bedre, hvis ikke kommer vi til å slite i bånn. Nå har vi to elendige annen omganger på rad. Det holder ikke i Tippeligaen, konstaterer en skuffet Fagermo overfor TV 2.

Og Fagermo hadde god grunn til å være skuffet.

Kollaps Odd Grenland styrte kampen, ledet 2-0, men ga fra seg alt mot Stabæk torsdag. Gjestene scoret tre ganger på bare elleve minutter på sin yndlingsarena.

Odd kollapset fullstendig foran sitt eget publikum. Jørgen Hammer og Palmi Rafn Palmason straffet vertene med to meget sene mål.

Frode Johnsen gir blaffen i alderen. 37-åringen startet målrushet. Etter flere sesonger i Japan ble telemarkingen hentet hjem i vinter. Han har svart til forventningene og vel så det.

Johnsen står med seks mål i serien allerede. Med det er hans best nordmann. Johnsen spilte en strålende 1. omgang på hjemmebane torsdag.

Han scoret etter bare 16 minutter. Han skled inn et innlegg til 1-0 fra Erik Midtgarden.

Lett spill Mattias Andersson løp fra Stabæks forsvar like før pause. Han fikk lett spill med å putte ballen i mål. Stabæk-keeper Jan-Kjell Larsen opptrådte nølende og ble stående ved eget mål på gjennomspillet.

Odd har slitt hardt med Stabæk de siste sesongene og tapt de fem siste hjemmekampene mot dette laget.

Gjestene har defensive problemer og slipper inn flest mål i eliteserien sammen med Haugesund (18 på åtte kamper). Innbakt i det stygge tallet ligger 0-7 hjemme mot Lillestrøm fra seriestarten.

Lagets finish torsdag var imponerende. Stabæk ga aldri opp, og krigingen ga resultat mot et Odd-lag der rullgardinen gikk ned det siste kvarteret.

Pall-straffe Veigar Pall Gunnarsson hadde flere bra avslutninger. Men han trengte en straffe for å score. Det skjedde etter 78 minutter. Reduseringen satte full fart i kampen i sluttfasen.

Det hagler med kamper i eliteserien denne uka. Lagene skal i aksjon igjen om få dager. Søndag møter Stabæk Strømsgodset hjemme. Odd får en ekstra hviledag før mandagens tur til Bergen og Brann.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media