Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi er et bunnlag

Jan Derek Sørensen scoret et nydelig mål, men etter kampen måtte han innrømme fakta. Lyn tapte fortjent 2-1 for Bodø/Glimt på hjemmebane og befinner seg i bunnstriden. Glimt snuser derimot på medalje. Dagbladet.no fulgte kampen direkte!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lyn har lagt en uke med stor intern uro bak seg, og det virket som om spillerne skulle vise de 3524 tilskuerne som hadde møtt opp på Ullevaal at de fortsatt kan spille fotball - ikke bare krangle i avisene.

Allerede fra avspark forsøkte Per Egil Swift på et brassespark, men ballen glei av foten og ut til utspark fra mål. Men Lyn fortsatt å presse Glimt bakover på banen den første halvtimen med offensive vinger og masse folk framover på overgangene. Noe som ikke har vært kjennetegnet til Lyn så langt i år. Så var dette også første kamp for sesongen Teitur Thordarsson kunne mønstre fullt mannskap.

Bodø/Glimt kom sakte, men sikkert med i kampen utover omgangen. Og etter massivt press i noen minutter klarte tilslutt Olav Råstad å styre en corner inn i Lyn-buret og føre gjestene i ledelsen. Ikke ufortjent. For Glimt klarte noe Lyn aldri fikk til på Ullevaal i kveld. Omsette spillemessig overtak i klare sjanser.

Straffe

På vei til pausen sa en presset Teitur Thordarsson dette til Canal+:

- Vi er nødt til å avslutte angrepene våre. Det blir for farlig når vi stadig får overganger i mot oss, fordi vi sender opp for mange folk i angrep.

Teitur kunne ikke ha mer rett. Like etter pause var Lyn i total ubalanse bakover. Lynkjappe Aasmund Bjørkan utfordret forsvaret og ble ulovlig lagt i bakken av Yngar Håkonsen. Straffe. På det værst tenkelige tidspunktet for Lyn. Straffen satte Stig Johansen i mål via en strålende opplagt Ali Al-Habsi. 2-0 til Glimt.

- Jeg er ikke fornøyd med resultatet, men gutta skal ha for at de aldri ga opp i dag, sa Teitur Thordarsson etter kampen. Og den tidligere Brann-treneren har rett. Hvis noe positivt kan trekkes ut av et hjemmetap for Lyn, må det være at spillerne så ut til å ta i et tak. Til og med Jonny Hanssen klemte til i noen taklinger og ble belønnet med gult kort. Et sjeldent syn fra den kontroversielle spilleren denne sesongen.

Praktmål

Lyn-offensiven ble tillsutt belønnet. På best mulige måte. Et vakkert mål av ypperste klasse fra Lyns gjenkomne sønn, Jan Derek Sørensen.

Vingen fikk ballen ti meter inn på egen banehalvdel, tok ballen med seg på én touch, rundet elegant to Glimt-forsvarere, for så å løpe 40 meter alene mot Tor Egil Horn i Glimt-målet. Sørensen gjorde ingen feil, rundet keeper og trillet ballen inn i det åpne målet. Vakkert og effektivt fra den tidligere Dortmund-proffen, som kanskje er i ferd med å finne storformen.

Men Lyn kom aldri nærmere poeng, og kampen sett under ett viser at det var fullt fortjente poeng til Bodø/Glimt. Laget som har tilgode å tape to kamper på rad i årets Tippeliga reiste seg etter tapet mot Lillestrøm sist. Glimt ligger nå på sølvplass i Tippeligaen. Samme plassering som de fikk i jubel-sesongen i 1993, da Trond Sollied førte de nyopprykkede nordlendingene til cupmesterskap og seriesølv. At det ikke ble flere mål mot Lyn får keeper Ali Al-Habsi ta æren for.

- Vi hadde så mange sjanser på 2-0 at vi burde ha ledet med både to og tre mål til, men på slutten røynet det allikevel skikkelig på. Vi får være veldig godt fornøyd med tre poeng i denne kampen, sa Glimt-trener Øystein Gåre til Canal+ etter kampen.

Teitur Thordarsson kan på sin side se langt etter medalje og heder i år.

- Dette var surt. Veldig surt. Laget hadde trengt tre poeng i denne kampen. Nå handler det om å holde lagene bak oss på tabellen der de er og se framover. Det er fullt mulig å klatre, avsluttet en hardt presset Lyn-trener.

Dagbladet.no fulgte kampen direkte!

Jan Derek Sørensen.