Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi er et enormt mye bedre fotballag enn Tromsø

TIL-tapet gjør Nannskog «vondt i hjertet».

HJERTESKJÆRENDE: Daniel Nannskog tar tapet mot Tromsø tungt - meget tungt.  Dette tapet gjør meg vondt i hjertet, sier svensken.
 Foto: Digitalsport
HJERTESKJÆRENDE: Daniel Nannskog tar tapet mot Tromsø tungt - meget tungt. Dette tapet gjør meg vondt i hjertet, sier svensken. Foto: Digitalsport Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Stabæk - Tromsø 0-1.

Det skulle være kampen der Stabæk slo tilbake og viste seg som et topplag etter uavgjortkampene mot Vålerenga og Aalesund.

Isteden ble det en fæl dag på jobben for «de blaa», som gikk målløse av eget kunstgress for første gang siden 0-0 mot Lyn 3. mai 2009. Siden det hadde bæringene scoret i 12 strake hjemmekamper.

Og aller verst var det nok for trener Jan Jönsson. Svensken ble nemlig vist på tribunen etter et sjeldent raseriutbrudd.

Situasjonen oppsto da dommer Kjetil Sælen ga Tromsø-stopper Miika Koppinen frispark i en løpsduell med Stabæk-spiss Daniel Nannskog etter en times spill.

Reprisen viste at Koppinen skled, noe både Nannskog og Jönsson hadde sterke meninger om. Nannskog skjelte ut både dommer Sælen og Koppinen, mens Jönsson forlot Stabæks tekniske område
, og ble derfor bortvist.

Like etter konfererte dommer Sælen med linjedommeren, før han viste Jönsson på tribunen. Svensken var fortsatt fly forbanna, da han motvillig gikk vekk fra Stabæk-benken.

- Jeg har aldri blitt bortvist fra benken tidligere. Jeg synes det er litt rart at jeg vises bort når jeg ikke er aggressiv, og det er jo helt vanlig å forlate det tekniske området under kampen, poengterer Jönsson.

- Nå må jeg ta lærdom av dette. Men jeg kunne ønske at dommerkvartetten hadde oppfattet hele situasjonen, fortsetter den vanligvis sindige svensken.

- Vondt i hjertet
Den RBK-aktuelle treneren hadde i tillegg enda mer å irritere seg over i går. Stabæk var best fra start til mål, men selv om de kom til et par titalls halvsjanser, maktet de aldri å score.

- Vi er et enormt mye bedre fotballag enn Tromsø. Dette tapet gjør meg vondt i hjertet, sier en fortvilet Daniel Nannskog.

Den første sjansen kom i det sjuende minutt. Espen Hoff slo et godt frispark inn i feltet. Der var Kristian Onstad høyest og forlenget innlegget, men ballen strøk stolpen. Slik fortsatte bæringene, men uten å score.

BORTVIST: Jan Jönsson ble for første gang i trenerkarrieren bortvist fra benken.Foto: Digitalsport
BORTVIST: Jan Jönsson ble for første gang i trenerkarrieren bortvist fra benken.Foto: Digitalsport Vis mer

Full uttelling
Tromsø skapte sin første og eneste sjanse etter halvspilt førsteomgang, og de scoret liksågodt med en gang. Tommy Knarvik slo et presist frispark fra 40 meter inn i feltet. Der var Miika Koppinen høyest, og finnen forlenget innlegget i lengste kryss med en perfekt heading.

Stabæk skapte sin andre store sjanse etter en drøy halvtime. Espen Hoff løftet ballen inn i feltet. Der lå Nannskog liggende i lufta, og banket til på hel volley. Den spektakulære avslutningen gikk imidlertid rett på Ramovic.

Bærums-laget fortsatte å presse på etter hvilen, men til tross for mye finspill, sleit de med å komme til de ordentlige store sjansene.

Etter at Jönsson ble bortvist fra benken, valgte Stabæk-assistent Geir Bakke å sette inn på Bernt Hulsker etter 72 minutter, men den Start-utlånte spissen kom aldri nærmere enn en brukbar stupheading rett på Sead Ramovic.

EFFEKTIVT: Miika Koppinen styrte inn Tromsøs seiersmål på gjestenes eneste reelle målsjanse i kampen.Foto: Digitalsport
EFFEKTIVT: Miika Koppinen styrte inn Tromsøs seiersmål på gjestenes eneste reelle målsjanse i kampen.Foto: Digitalsport Vis mer

Stabæk presset voldsomt på slutten av oppgjøret. Bakke satte inn på friske bein med brasilianske Diogo og Palmi Rafn Palmason, men til tross for flere avslutningsforsøk både i og utenfor boksen, maktet de ikke få kula i mål.

Dermed ble det Tromsø-boss Per-Mathias Høgmo som kunne juble for en taktisk triumf. Tromsø skapte bare en eneste kvalifisert målsjanse, men det holdt til tre poeng på Telenor Arena.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!